Jure Košir: »Videli me boste tudi pri preizkušanju gospodinjskih aparatov«

Jure Košir: »Videli me boste tudi pri preizkušanju gospodinjskih aparatov« (foto: Luka Kaše, arhiv Shoppster) Luka Kaše, arhiv Shoppster
18. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Pogovarjali smo se z Juretom Koširjem, enim od najuspešnejših slovenskih smučarjev, v zadnjem času pa predvsem podjetnikom, ki se je zdaj znašel v popolnoma novi vlogi. 

Pridružil se je namreč ekipi televizijskih voditeljev na programu Shoppster TV, ki skupaj s spletnim portalom Shoppster.com sestavlja prvo slovensko integrirano spletno in televizijsko trgovino. Vsestranski Jure je z nami delil nekaj svojih izkušenj, povezanih z novim izzivom.

Jure, kaj je bilo tisto odločilno, da ste sprejeli vlogo televizijskega voditelja Shoppsterjevih oddaj? 

Pri projektu Shoppster sem že povsem na začetku uvidel zelo profesionalen načrt in pristop do dela, zato sem zelo vesel, da sem postal del tako zelo super ekipe. Resnično menim, da bo to dolgoročna in uspešna zgodba. Poleg tega pa se mi je vloga voditelja in preizkuševalca najrazličnejših izdelkov zdela zanimiva in polna številnih izzivov, s katerimi se še nisem soočil, zato sem se odločil, da jo sprejmem.

Povejte nam malo več o tem, kako vse skupaj poteka. Izdelek najprej proučite oziroma preizkusite sami, nato priporočila in nasvete delite z vsemi nami na Shoppster TV … Vam to vzame veliko časa, se morate veliko pripravljati?

Nekaj tednov pred snemanjem smo obveščeni, kateri izdelek bomo predstavili. Takrat prejmemo le okviren scenarij za oddajo in pa nekaj tehničnih informacij o izbranem izdelku. Slednje potem tudi sami preizkusimo, saj želimo gledalcem predstaviti osebno izkušnjo. Za pripravo si običajno vzamem tri dni, je pa to odvisno od izdelka.

Preizkušanje artiklov nekaj dni pred oddajo se mi zdi fantastična ideja, saj na ta način gledalcu oziroma kupcu izdelek do potankosti predstavimo, in to brez predhodno naučenega scenarija oziroma pretirane hvale. Predhodno so nam znane le tehnične specifikacije izdelkov, kar pa o njih povemo, je popolnoma naše mnenje. Tako lahko gledalci dobijo res edinstven uvid v delovanje naše ponudbe, kar jim nedvomno pomaga pri nakupu.

Lahko sami odločate o tem, kateri izdelek boste predstavljali, sodelujete pri njihovi izbiri?

Že pri prvih pripravah na snemanje oddaj smo se dogovorili, kdo bo "pokrival" katero kategorijo izdelkov. Vendar pa tako pri sebi kot pri preostalih članih ekipe opažam, da je lahko še precej bolj zanimivo, če sodelujemo pri predstavitvi ponudbe s področij, ki nam pred tem niso poznana. Osebno sem pripravljen preizkusiti tudi izdelke, ki jih ne poznam najbolje, saj tako po eni strani širim svoja obzorja, po drugi strani pa do novih spoznanj pripeljem tudi naše gledalce. Tako da me boste v prihodnosti zagotovo videli tudi pri uporabi najrazličnejših gospodinjskih aparatov ali pa izdelkov, ki jih še nikoli nisem preizkusil. (smeh)

Kot nekdanji profesionalni športnik verjetno brez težav predstavljate izdelke, ki so povezani s športom, na primer pametno uro. Predstavljate pa tudi izdelke, kot je pametni televizor, urejevalnik dlak ali celo pralni stroj. Kako se znajdete pri predstavitvah izdelkov, če ti niso najbližje vaši vsakdanji rutini?

Ker sem oseba, ki rada stopi iz svoje cone udobja, sem se z veseljem nekaj dni posvečal preizkušnji pralnega stroja Gorenje. To je bila izredno zanimiva in zabavna izkušnja, zato že nestrpno pričakujem svoje srečanje s kakšnim novim izdelkov. Vsekakor mi je lažje predstavljati izdelke, ki so povezani s športom, saj ta še vedno predstavlja velik del mojega življenja. Zato sem se na primer pri testiranju pametnih ur Shoppster V20 in V28 počutil povsem domače.

Imenujejo vas tudi promotor zdravega življenja. Kaj vam pomeni ta naziv, se počutite poklicane, da pomagate ozaveščati ljudi, kako živeti bolj zdravo? In verjetno jih lahko zdaj učinkovito ozaveščate tudi prek oddaj na Shoppster TV?

Ljudem nikakor ne želim pametovati in jih v nekaj siliti, saj vem, da to pogosto pripelje do ravno obratnega rezultata. Vendar pa rad opozarjam na nujnost telesnega gibanja in zdravega načina življenja. Prepričan sem, da to vpliva na kakovost življenja, to pa se še posebej odraža v jeseni življenja. Pri Shoppsterju načrtujemo, da v prihodnosti predstavim tudi lastno blagovno znamko izdelkov, ki se bo bolj usmerjala na področje športa in aktivnega življenjskega sloga. Tako bom poskušal naše gledalce kar na daljavo motivirati k še več telesnim aktivnostim.

Je kateri od izdelkov, ki jih je mogoče kupiti na Shoppsterju, vaš favorit?

Najbolj me je navdušil urejevalnik brade, ki ga od takrat redno uporabljam. V svojem življenju sem jih zamenjal že kar nekaj, Panasonicov ER-GY60, ki ga na Shoppsterju lahko naročite po znižani ceni, pa je odličen, saj ima posebno zaobljena rezila, s katerimi je prirezovanje brade izjemno preprosto. Odlična je tudi ponudba televizorjev, predvsem pa so me presenetile zelo ugodne cene izdelkov.

Jureta lahko spremljate na programu Shoppster TV, in sicer v Telemachovih programskih shemah EON na programskem mestu 7, Total TV na programskem mestu 5 in D3 na programskem mestu 14 ali pa obiščete družbeno omrežje YouTube.
PROMO
Značke: Shoppster