Kaj je značilno za ljudi, ki znajo poslušati sebe?

Kaj je značilno za ljudi, ki znajo poslušati sebe? (foto: pexels) pexels
5. 6. 2021

Preverite, ali ste avtentični: znate prisluhniti sebi in svojim željam? 

Kaj je torej značilno za ljudi, ki znajo poslušati sebe?

Sami sebi so številka 1.

To ne pomeni, da so sebični, egocentrični in nesočutni. To pomeni, da jih ne zanima obrekovanje, ker se zavedajo, da ukvarjanje z drugimi pomeni, da si ne upajo živeti svojega lastnega življenja. Zanima jih njihovo življenje, njihov napredek. Hkrati pa so vedno pripravljeni pomagati, podpirati in biti sočutni z drugimi.

Ne lovijo sreče v prihodnosti.

Imajo načrte za prihodnost, a ne čakajo na jutri, na dan, ko bodo izgubili težo, na počitnice, na dan, ko bodo spoznali popolnega partnerja, ampak živijo danes.

Živijo v svojem ritmu.

Živijo v harmoniji s svojim ritmom. Organizirajo si življenje tako, da so produktivni, hkrati pa si vedno najdejo nekaj časa samo zase.

Nikoli ne rečejo »da«, če jim srce reče »ne«.

Vedno zaupajo svojim občutkom, ker se zavedajo, da jih srce nikoli ne vara, to počne le um.

Ne zmenijo se za pričakovanja drugih.

Imajo svoje lastne cilje, če ti cilji niso v skladu s pričakovanji okolice, to pač ni njihov problem. Zavedajo se, da je nemogoče, da bi zadostili vsem in bili všečni vsem.

Ne potrebujejo odobravanja.

Ne iščejo nenehne pohvale in odobravanj. Ne ignorirajo sicer mnenja drugih, le ne odobravajo tistega, kar se ne sklada z njimi in njihovimi vrednotami.

Niso dramatični.

Zavestno in lahkotno postopajo skozi življenje in se mirno soočajo z izzivi. Zavedajo se, da biti dramatičen pomeni imeti strahove ali iskati pozornost.

Samota je za njih dar.

Ne poskušajo privleči ljudi v življenje samo zato, da ne bi bili sami. Imajo radi mir in vedo, da le v tišini in miru lahko slišijo sebe.

Povzeto po: brightside.me