Kaj podariti svoji sorodni duši?

Kaj podariti svoji sorodni duši? (foto: Profimedia) Profimedia
5. 12. 2017

Če sta skupaj šele nekaj mesecev in ga/je še ne poznate dovolj dobro ali vajina zveza traja že vrsto let in nimate več navdiha, vam izbira daril dela preglavice. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Da bodo praznični dnevi popolni, izberite darilo, ki mu/ji bo ostalo v spominu. Ne pozabite pa, da je na prvem mestu preživljanje lepih trenutkov v krogu najbližjih.

Postavita meje

Ne glede na to, koliko časa se že poznata, si postavita finančne omejitve pri nakupovanju daril. S tem bosta prihranila razočaranje ob nerealnih pričakovanjih in omejila potratne nakupe. Dopustita si prostor za ustvarjalnost, a vse skupaj prilagodita vajinim finančnim zmožnostim. Enako lahko naredita tudi za druge priložnosti kot so rojstni dnevi, darilca ob napredovanju …

Ne posvetite vsega svojega časa

Premislite in dobro izberite darilo, vendar se s tem ne ukvarjajte cel december. S tem boste pričakovali na tone pohval za vložen trud in veliko navdušenja. Če tega ne boste dobili, boste razočarani. Poleg tega se opomnite, da prazniki niso namenjeni le obdarovanju, ampak druženju. Zato podarite tudi podrobnosti, kot je ogled božično okrašenega mesta in vroča čokolada na eni izmed stojnic.

Kaj potrebuje?

Za idejo lahko pobrskate po njegovi/njeni omari ali pripomočkih, ki jih redno uporablja. Ima izrabljeno torbo, ki jo vsak dan nosi s seboj? Potrebuje nove športne pripomočke, stvari za prosti čas, kaj, kar bo izpopolnilo njegov hobi? Praktičnih daril smo vedno veseli, saj bi si v vsakem primeru morali omisliti novo stvar. Če ga izberete v pravi barvi in dodate osebno noto, ga/jo boste še bolj osrečili.

Vprašajte

Še posebej, če je vajino razmerje v začetni fazi in resnično ne veste, česa si želi. Enostavno vprašajte. Bolje je izvedeti, kaj potrebuje in kakšni so njegovi konjički, kot kupiti napačno darilo, ki ga ne bo uporabljal/a. Če vseeno želite, da ostane presenečenje, za nasvet vprašajte katerega izmed njegovih/njenih prijateljev.

Preiščite družbena omrežja

Tam boste našli fotografije dogodkov, na katerih je užival/a in morda tudi drugih stvari, ki jih rad/a počne. Morda si je na spletni strani za nakupovanje naredil/a list z željami. Na njem pobrskajte za izvirno stvar (ne predrago), ki mu/ji bo zagotovo prišla prav. Veste, da se niste zmotili pri izbiri in da ga/jo boste osrečili.

Podarite dogodivščino

Kaj partner obožuje? Je to določen šport, plesna predstava, komedija? V prazničnem času se odvija mnogo dogodkov, zato ne bo težko najti nečesa, s čimer boste presenetili sorodno dušo. Darilo je popolno tudi zato, ker ga/jo bodo nanj vezali lepi spomini, in če uganete, česa si želi, si boste pri njem/njej zaslužili dodatne točke.

Preberite tudi: