Kaj radi kopičite in česa se morate NUJNO znebiti glede na astro znamenje?

Kaj radi kopičite in česa se morate NUJNO znebiti glede na astro znamenje? (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2021

Vsi nekaj kopičimo in čas je, da opravimo spomladansko čiščenje. Česa ste "krivi" glede na astro znamenje?

OVEN: IGRE IN OPREMA

Aktivni in trmasti ovni najdejo veliko načinov, na katere zapolnijo svoj čas. Zato ni nič čudnega, da boste pri njih našli na tone opreme za takšne in drugačne hobije ter seveda za igrice (katerekoli zvrsti), ki so jih že malo zasvojile. 

Ovni, lotite se pospravljanja in razvrščanja pripomočkov za hobije in igranje iger ter se (končno) znebite vsega, kar niste uporabili že vsaj 3 leta. Loparja za tenis iz osnovne šole pač ne potrebujete več. 

BIK: KUHINJA

Odgovorni biki se radi zalagajo s kuhinjskimi pripomočki, ki jim bodo slej ko prej prišli prav. 

Če ste po horoskopu bik, odprite kuhinjske omare in se znebite vsega, kar imate podvojeno ali potrojeno, ostalo pa pospravite v smiseln red, ki bo dokazoval vašo odgovornost tudi pri kuhanju večerje. 

DVOJČKA: APLIKACIJE 

Impulzivni dvojčki se ne morejo upreti kopičenju aplikacij na telefonu, tablici, računalniku in tudi na telefonu svojega partnerja (ki mimogrede nima menstruacije, ima pa 3 aplikacije za sledenje cikla). 

Dvojčki, vas čaka manj fizičnega pospravljanja, a zato ne bo nič manj naporno: izpraznite mape, ki so polne aplikacij in pri tem bodite neusmiljeni. Za vsako stvar potrebujete zgolj eno aplikacijo, poleg tega izbrišite vse, kar v tem mesecu sploh niste uporabili. 

RAK: SENTIMENTALNA NAVLAKA

To čustveno znamenje ima po prostorih skrite škatle in škatlice s stvarmi, ki ga spomnijo na določen dogodek ali osebo. Prisrčno, a čisto vsega ni potrebno shraniti. 

Raki se lotite pospravljanja škatel z vstopnicami, čestitkami, časopisnimi izrezki ipd. Začnite pri "navlaki" vašega bivšega, saj spomina nanj ne potrebujete več. 

LEV: OBLAČILA

Samozavestni levi porabijo veliko časa za dopolnjevanje svojega videza, zato se posledično v njihovi omari nahaja na stotine modnih kombinacij. 

Levi boste morali napasti omaro z oblačili. Razvrstite jih na 3 kupe: kar trenutno nosite, kar niste oblekli vsaj 3 leta in za dobrodelnost. Znebite se tudi vseh premajhnih in prevelikih oblačil, ki zgolj zasedajo prostor in so hrana moljem. Potem, ko podarite oblačila nekomu, ki jih zares potrebuje, pa se boste počutili čudovito. 

DEVICA: PAPIRJI IN ROKOVNIKI

Astrološko znamenje, ki obožuje red in organizacijo, ima za vsako opravilo svoj listek, rokovnik in zvezek. Zato se je tega nabralo kar precej. 

Device, žal vam moramo povedati, da se morate lotiti čiščenja papirjev in rokovnikov, kljub temu da je vse do potankosti organizirano. To namreč še ne pomeni, da vse to tudi zares potrebujete. 

TEHTNICA: DEKORACIJA

Tehtnice hrepenijo po harmoniji in ravnotežju, tako pa opremijo tudi svoj prostor. 

Čas je, da se znebite dekoracij in spominkov s potovanj, za katere se niti ne spomnite, kaj naj bi simbolizirali. Obdržite le nekaj tistih, ki so vam najbolj pri srcu in bodo krasili vaše stanovanje. 

ŠKORPIJON: PREDAL ZA KRAMO

Škorpijoni najdejo zadovoljstvo v nalogah, ki jih dobro opravijo. 

Za vas bo dober izziv predal z vsemi stvarmi, ki jih tu in tam potrebujete. Naredite v njem red, znebite se smeti in polomljenih predmetov ter pustite v njem le tisto, kar zares pride prav. 

STRELEC: KOPALNICA

Ob šaljivem in svobodnem strelcu vam ne bo nikoli dolgčas, ste pa morda pri njem opazili polno kopalnico produktov. 

Strelci se lotite pospravljanja vseh vzorcev in napol porabljenih produktov, ki vam ne odgovarjajo, pa so še kar v vaših omaricah. Na koncu naj ostanejo le izdelki, ki jih uporabljate vsak dan. 

KOZOROG: HLADILNIK IN SHRAMBA

Kozorogi so odlični organizatorji in čeprav se po naravi zdijo zaprti, vedno najdejo rešitev in prispevajo najboljše ideje. 

Ker imate že tako ali tako vse organizirano in pospravljeno, se lotite kuhinje, natančneje prostorov, kjer shranjujete hrano. Preglejte roke živil, uredite predal z zelenjavo in sadjem ter logično razporedite živila v shrambi. 

VODNAR: KNJIGE

Če ste potrebovali nasvet ali knjigo, ste se vedno obrnili na vodnarja, kajne? 

Vodnarji hranite knjige za takšne in drugačne namene, od kuharskih, do nosečniških, pa vaš najljubši žanr in tiste iz vašega otroštva ... Ker potrebujete več prostora, je čas, da predate naprej vse knjige, ki ste jih prebrali že dolgo tega, obdržite pa le tistih nekaj, ki trenutno odražajo vašo osebnost. 

RIBE: SKRIVNOSTNI PREDAL

Kreativne ribe včasih s problemi opravijo tako, da jih skrijejo. 

Ribe natanko veste, kje se nahaja vaš skrivni kotiček s stvarmi, s katerimi se vam trenutno ne ljubi ukvarjati, a morajo biti nekoč urejene. Zakopljite se vanj in skušajte v nekaj dneh pospraviti vse, kar ste tja skrili.