Kako ugotovite, da vas na delovnem mestu nadlegujejo? (in kaj morate narediti v tem primeru)

Kako ugotovite, da vas na delovnem mestu nadlegujejo? (in kaj morate narediti v tem primeru) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2022

Gre le za potegavščine sodelavcev ali meji na nadlegovanje? Če ste v dilemi, preverite, kako boste prepoznali nadlegovanje. 

Počutje in odnosi na delovnem mestu igrajo nadvse pomembno vlogo. Precej bolje boste opravljali svoje delo in z večjim veseljem prihajali v službo, če se boste s sodelavci dobro razumeli. Kakšne imate torej odnose v službi?

  • Ste že poslušali naše podkaste?🎧 Najdete jih TUKAJ. 

Na žalost veliko ljudi ve, kako so odnosi na delu lahko napeti in nič kaj prijazni, ozračje pa naelektreno in precej negativno. Vendar takoj ne prepoznajo, da gre za obliko nadlegovanja, ali da so jim enostavno naložili preveč dela, ki ga nikakor ne bodo morali opraviti sami. 

Nadlegovanje na delovnem mestu ima lahko veliko obrazov

Nadlegovanje naj bi bilo vsako vedenje, pri katerem občutite ponižanje, ste namerno izključeni, ali imate občutek, da vaše delo ni dovolj dobro opravljeno. Gre za kakršno koli ravnanje v službi, ki na vas negativno vpliva ne le med, ampak tudi po delovnem času. 

Oseba, ki doživlja nadlegovanje, o tem običajno nerada govori, saj se sramuje ali boji, da se bo situacija še poslabšala. Nadlegovanje naj bi bilo nekaj, kar se dogaja v šoli, potem pa takšno vedenje prerastemo. Kot veste, ni vedno tako, saj se nekateri odrasli lahko obnašajo še bolj neprimerno kot otroci. 

Profimedia
Nadlegovanje se lahko zgodi tudi v obliki fizičnega napada ali žaljenja - lahko vam nadenejo razne vzdevke, postavljajo nemogoče roke, ali vas fizično odrivajo, udarijo ...

Rdeča zastavica se pojavi v situacijah, v katerih vas izločijo in izolirajo, ker ste na primer enkrat zavrnili pijačo po službi, saj ste morali v šolo po otroke. Če vas ne vključijo v nobeno aktivnost več in celo izločijo iz krogov druženja (med malico in odmori), ste nadlegovani. 

Zaradi ohlapne definicije pa je nadlegovanje včasih težko dokazati, vendar bodite pozorni še na te znake:
  • širjenje žaljivih in neresničnih govoric o vas
  • nepravično ravnanje z vami (deljenje dela, postavljanje rokov, delovni čas)
  • namerno spodkopavanje in spravljanje na vas
  • preprečevanje izobraževanj in možnosti napredovanja

Kaj storiti, če ste nadlegovani?

Če ste vi ali vaš sodelavec žrtev nadlegovanja, morate o tem spregovoriti. Povejte, da je takšno vedenje nedopustno in neprimerno, naštejte primere vedenja in razložite, kako se ob tem počutite. Veliko jezikov boste utišali že na tej točki. 

Če se še vedno ne preneha, obvestite svoje nadrejene in kadrovsko službo. Zadnja možnost je, da zamenjate službo, kar ne bo lahko, vam pa odnese veliko težav in izboljša počutje. Lahko vsaj pregledate prosta delovna mesta in ugotovite, ali bi vas kaj zanimalo.