Katera pasma psa najbolj ustreza vašemu horoskopskemu znamenju

Katera pasma psa najbolj ustreza vašemu horoskopskemu znamenju (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2022

Horoskopsko znamenje in psi – katera pasma se bo najbolje ujela z vašim znamenjem?

Psi so dragocena bitja, ki nam dajejo neskončno ljubezen in zvestobo. Seveda imajo tudi edinstvene fizične, čustvene in intelektualne lastnosti. Tako kot mi. Zato nekatere pasme bolj ustrezajo določenemu horoskopskemu znamenju kot druge.

Aktivistka za pravice živali in ambasadorka American Humane Society Jean Shafiroff je za revijo Reader's Digest pripravila seznam pasem in kateremu znamenju najbolj ustrezajo.

Zanimivo branje.

Vendar ob tem ne smemo pozabiti!

Nakup ali posvojitev psa je pomembna odločitev, zlasti, če se za štirinožnega spremljevalca odločate prvič. Pes ni pripomoček, ki ga lahko po tem, ko se ga naveličamo, postavimo v kot. Je živo bitje, ki potrebuje vsakodnevno skrb in nego.

Spodnji predlogi lahko pomagajo pri iskanju, a naj to ne bo edino vodilo. Imeti morate jasno predstavo, kaj pomeni biti lastnik psa. Nakup ali posvojitev naj bo skrbno premišljena in pretehtana odločitev, pa naj gre za čistokrvno pasmo ali mešanca.

Oven

Nemški ovčar

Oven je zelo svojeglavo znamenje, ki ima tudi izjemne vodstvene lastnosti. Zato bo ovnu zelo verjetno ustrezala pasma, ki odraža te lastnosti. Takšen je po mnenju Shafiroffove nemški ovčar.

Ustrezala bi tudi dobermanski pinč in weimaraner.

Bik

Bokser

Rojeni v tem znamenju veljajo za zveste in zanesljive, ki imajo radi izbrane stvari v življenju. Čeprav bi moralo biti iskanje zveste pasme psa razmeroma preprosto, obstajajo pasme, ki veljajo za bolj veličastne.

Shafiroffova priporoča pasme, kot so bokser, karlov kavalir in nemška doga.

Dvojčka

Kodrasti bišon

Nekaterim ljudem ustrezajo bolj umirjene pasme psov, drugi uživajo v družbi psov, ki so vedno polni energije in radovedni. Dvojčki bodo verjetno padli v drugo skupino, saj so tudi sami vedno radovedni in radi preizkušajo nove stvari.

Nekaj pasem, ki bi jih lahko opisali tako: bradati škotski ovčar, kodrasti bišon in portugalski vodni pes. To so aktivni in energični psi, vedno pripravljeni na novo pustolovščino.

Rak

Rottweiler

Rak je zelo družinsko usmerjen in družinske odnose jemlje zelo resno. Zvestoba je izjemnega pomena. Zato Shafiroffova pravi, da so buldogi in rotvajlerji odlični psi, če imate v hiši rojene v znamenju raka.

Seveda večina ljudi ob omembi družine pomisli na zlatega prinašalca, a rotvajlerji so – kljub svojemu slovesu – pravzaprav zelo prijazni in ljubeči. In so odlični psi čuvaji. Je pa res, da je ta pasma zelo izbirčna s kom se bo povezala – podobno kot rak, še pravi.

Lev

Pug

Družaben lev je znamenje, ki potrebuje pasmo psa, ki ima enak šarm in pozitivnost. Dobro se bo ujel s pasmami, kot so cairnski terier, jazbečar, pomeranec in pug. Te pasme so radožive in potrebujejo lastnika, ki je prav tako vesel in vznemirljiv. Ustrezal bi tudi mešanec, ki ima lastnosti teh pasem.

Devica

Pointer

Ni presenetljivo, da je Shafiroffova devici dodelila več delovnih pasem psov: borderski ovčar, veliki angleški hrt, pointer, šetlandski ovčar in španski vodni pes. To vedno analitično, delovno in odločno znamenje bo cenilo štirinožnega prijatelja, ki odraža te vrednote.

Shafiroffova pa opozarja še na nekaj: device so lahko tudi občutljive, česar morda ne bodo pokazale. Tako kot bi to lahko psi. Včasih je zato dobro, da pred nakupom ali posvojitvijo s psom preživite dovolj časa.

Tehtnica

Novofundlandec

Tehtnica je eno najnežnejših znamenj. Ljubi ravnotežje (seveda) in harmonijo, zato bi jim koristila družba psa, ki kar poka od ljubezni.

Čeprav se nekateri ljudje bojijo velikih psov, so lahko ti pravzaprav zelo topli in nežni, bolj kot manjše pasme. Novofundlandec je odličen primer. Odrasel samec lahko tehta 70 kg, vendar vam bo vsak strokovnjak za pse povedal, da so to najbolj nežni in predani psi.

Druge pasme, ki bi bile po mnenju Shafiroffove morda všeč tehtnici: bernski planšarski pes in sibirski husky.

Škorpijon

Pitbull

Škorpijon je prava sila narave – gre na vse ali nič, polovičarstva ne pozna. Je iznajdljiv, pogumen in strasten. Edino pes z enako količino takšne energije se lahko poveže s tem znamenjem. Močna osebnost potrebuje močnega psa, pravi Shafiroffova.

Zato pravi, da bi škorpijonu ustrezale pasme, kot so bloodhound, bulmastif, zlati prinašalec ali pitbull.  

Nekatere pasme morda delujejo zastrašujoče, še posebej, če o njih ne veste veliko, a so zelo prijazne. Toda Shafiroffova pravi: slabi psi ne obstajajo, so le slabi lastniki.  

Strelec

Russell terier

To znamenje je vedno polno življenja in njegov smeh je nadvse nalezljiv. Osebe, rojene v tem znamenju rade potujejo, obožujejo pustolovščine in svojo pozitivnost delijo z vsem svetom.

Pasme psov, ki posnemajo to vrsto osebnosti, so bosonski terier, francoski buldog, russell terier in shih tzu. Ti psi so zabavni in zelo dobro se prilagajajo novim situacijam. Če se torej strelec odloči, da je čas za novo pustolovščino, ti psi ne bodo imeli nič proti.

Kozorog

Shiba inu

Kozorogi so močni, zanesljivi ljudje. Lahko so sicer precej zadržani, močno pa cenijo disciplino. Pasma psa, ki bi najbolj ustrezala kozorogu, je pasma z bolj umirjenim vedenjem in ki ni glasna.

Shafiroffova predlaga: belgijski ovčar, shar pei, pekinezer, rodezijski grebenar in shiba Inu.

Vodnar

Labradorec

Vodnar je edinstven med znamenji. Je zelo izviren, neodvisen in dobrodelen. Tako bi psi, ki izstopajo, takoj pritegnili vodnarja in obratno.

Pasme psov, ki bi ustrezale temu znaku, so denimo labradorec, lhasa apso, škotksi ovčar, havanski bišon in pudelj.

Ribi

Bernardinec

Najbolj iznajdljivo in občutljivo med znamenji zahteva najbolj radovednega, bistrega in prijaznega psa. Ne glede na to, ali gre za globoko naklonjensot maltežanca ali bernardinca ali inteligenca koker španijela, riba potrebuje psa, ki se rad crklja. Ljubezen med ribico in psom bo zelo intenzivna, saj riba vedno da celo svoje srce.

Vir: rd.com

Preverite še:

Če pa imate slab dan ... TE fotografije vam ga bodo zagotovo polepšale!