Ko pridete z mokrega in blatnega sprehoda, morate poskrbeti za svojega kosmatinca

Ko pridete z mokrega in blatnega sprehoda, morate poskrbeti za svojega kosmatinca (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
26. 10. 2021 Promocijsko sporočilo

Sprehodi z vašim kosmatim prijateljem so nujni v vsakem vremenu, kar je v resnici dobrodejno za oba – tako za psa kot za vas, ki se tako redno gibate. A tako kot on poskrbi za vaše dobro počutje, morate tudi vi za njegovega. Po sprehodu v deževnem vremenu obvezno poskrbite zanj. 

Včasih mu lahko samo očistite in do suhega obrišete tačke; če sta bila zunaj v dežju ali je ves umazan od valjanja po blatnih lužah, pa morate vsekakor poskrbeti za celotno telo oziroma dlako. Velikokrat zato po sprehodu sledi pasji spa in sušenje njegove dlake.

Ste že slišali za pasji kopalni plašč? Ne, ne gre za modno muho, ampak se za tem izdelkom skrivajo predvsem praktičnost, priročnost oziroma funkcionalnost. No, pa kuža je seveda v njem videti tudi ekstra prikupen.

Ko prideta z deževnega sprehoda ...

... ga ogrnite v kopalni oziroma sušilni plašč in fino zbrišite. Če je s sprehoda velikodušno prinesel tudi zanimive vonjave, ga najprej skopajte in nato oblecite v kopalni plašč. Njegova dlaka lahko namreč zadržuje kar nekaj vode, ki se ob intenzivnemu otresanju razkropi po celotnem prostoru. Plašč je primeren za hitrejše sušenje mokrega psa (ko pridemo z deževnega sprehoda ali če v hladnejših dneh kuža še vedno rad preizkusi svoje plavalne sposobnosti).

V avtomobilu

Ker mokra pasja dlaka rada oddaja tudi neprijeten vonj, so sušilni plaščki prav tako lahko super rešitev, ko imamo umazanega in mokrega kužka, nas pa čaka še skupna vožnja v avtu.

Kopalni plašč Kiwi, 4hound, je narejen iz 100 % bombaža, visoka gostota materiala pa zagotavlja tako udobje kot tudi odlično vpojnost vode. Mehkoba kopalnega plašča kosmatincem nudi prijetno nošnjo, zato v njem radi tudi zadremajo.
4hound

Podaljšan široko krojen ovratnik poskrbi za vpijanje vlage s predela vratu in ušes. Vsi krojni deli plaščka so dvojno prešiti z razprtim šivom, kar zagotavlja trdno in čim bolj plosko spajanje krojnih delov, s tem pa se prepreči draženje kože.

Večina kopalnih plaščev ne pokrije prsnega koša in trebuščka, zato kužki puščajo svoj moker odtis. 4hound pa ima dodaten krojni del, ki pokrije tako prsni koš kot trebušček. Ta del plašča se nadaljuje v dva kraka z velcro (ježek) trakom za zapenjanje. Pozicija zapenjanja poskrbi tudi, da je plašček kljub gibanju kosmatinca čim bolj stabilen. Preprosto ga nadenete preko glave in zapnete z velcro trakovi.  

Tako kot uporaba plaščka je enostavno tudi njegovo vzdrževanje. Plašček lahko operete pri 30° in posušite na zraku. 

Njegove dodatne prednosti oziroma načini uporabe

Kopalni plašček 4hound lahko uporabljate tudi za:

hlajenje v vročih dneh. Takrat ga preprosto zmočite pod vodo, ožemite in nadenite na psa. Ko je plašček skoraj suh, psa slecite.

ohranjanje temperature v hladnejših dneh. Na sprehodu je kuža aktiven in ne potrebuje dodatnega gretja, ko gre pregret v hladen avto, pa mu plašček nadenite za ohranjanje njegove temperature.

Kopalni plašč je oblikovan in izdelan v Sloveniji iz italijanskega materiala.