To so kuharski triki, ki so jih ljudje poskusili enkrat – in jih od takrat uporabljajo vedno.
Tudi, če radi kuhate, si včasih zagotovo želite nekaj preprostega in hitrega. Uporabnik Reddita je vprašal: "Kateri kuharski trik ste poskusili enkrat in ga od takrat uporabljate vedno?" Tukaj pa je zbirka odličnih idej, ki so jih delili drugi uporabniki. Prihranite čas, energijo in denar.
1. Koruza v mikrovalovni pečici
Storž koruze pustite v listju, ga dobro namočite pod tekočo vodo in zavijte v mokro papirnato brisačo. Storž postavite v mikrovalovko za 4 minute. Po končanem postopku odstranite listje in uživajte v popolno pripravljeni koruzi.
2. Zamrznjena čebula
Čebulo sesekljajte in zamrznite. Tako jo boste imeli vedno pri roki za pripravo juh, omak, mesa in enolončnic. Okusa v razliki praktično ni.
3. Kako nasekljati zelenjavo v najkrajšem možnem času?
Sekljanje zelenjave je lahko precej zamudno, k sreči pa obstajajo triki, ki so vam lahko v pomoč. Eden takih je sekljanje s pomočjo blenderja. V blender preprosto stresite zelenjavo in jo v nekaj trenutkih nasekljajte.
4. Jedi s česnom brez uporabe česna
Se vam ne ljubi lupiti in sekljati česna, a si vseeno želite aromo česna v svojih jedeh? Uporabite česen v prahu.
5. Kosmiči v lončku za arašidovo maslo
Ko je arašidovo maslo pri koncu, v njem pripravite kašo iz ovsenih kosmičev. Ti bodo "pobrali" vso preostalo maslo iz sten kozarčka, vi pa boste dobili okusen in nasiten zajtrk.
6. Domači "soffritto" vedno pri roki
Soffritto je mešanica čebule, stebelne zelene in korenja, počasi pražena na oljčnem olju. Gre za nepogrešljiv dodatek v italijanskih omakah, juhah in enolončnicah. Pripravite jo lahko v večjih količinah, nato pa razdelite v silikonske modelčke in zamrznite. Kasneje jo dodajajte k omakam in si zagotovite polnejši okus.
7. Blanširanje za "lene" ljudi
Zavrite vodo v grelniku in jo prelijte po zelenjavi v cedilu. Tako boste dobili blanširano zelenjavo brez loncev in packanja.
8. Jajca v mikrovalovni pečici
Jajca stepite v posodi in vse skupaj pogrejte v mikrovalovki na polovični moči. Po besedah Redditovega uporabnika naj bi dobili rahla in okusna jajca, podobna umešanim.
9. Zamrznjen olupljen česen
Česen olupite, ga pospravite po porcijskih posodicah in zamrznite. Tako ga boste imeli vedno na voljo za pripravo okusnih jedi.
10. Testenine brez omake
Se vam ne ljubi pripravljati zapletenih omak za testenine? Vročim testeninam vmešajte nariban sir, nekaj masla in po potrebi malo mleka. Tako boste v trenutku dobili slastno sirovo omako brez packanja.
11. Slanina v pečici
Kaj če bi slanino namesto v ponvi pripravili v pečici? Uporabili boste manj maščobe, hkrati pa vam ne bo treba nenehno stati ob štedilniku.
12. Paniran piščanec brez jajc in moke
Piščanca namažite s kislo smetano ter povaljajte v panko drobtinah ali moki. Hitro boste dobili hrustljavo in okusno meso.
13. Dvojna količina riža
Ko kuhate riž, vedno pripravite dvojno količino, višek pa shranite v hladilniku in uporabite naslednji dan. Tako z enim kuhanjem dobite dva obroka.
14. Hitro pripravljene testenine z manj vode
V ponev z visokim robom nalijte toliko vode, da bo le centimeter nad testeninami. Voda bo zavrela hitreje, hkrati pa je boste porabili manj.
15. Natrgano meso s paličnim mešalnikom
Če želite natrgati meso, uporabite palični mešalnik - vaše meso bo natrgano v rekordno hitrem času.
Vir: buzzfeed.com