Kupujete preko spleta? Potem morate poznati te trike!

Kupujete preko spleta? Potem morate poznati te trike! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Nakupovanje preko spleta je v teh časih zelo priljubljeno. Poleg številnih prednosti, ki jih prinaša udobno naročanje iz udobja doma, pa lahko naletite tudi na številne pasti. Tako bo spletno nakupovanje varnejše in ugodnejše ... 👇

1. Filtriranje iskanja

Ob brezglavem brskanju po spletnih trgovinah lahko hitro naletimo na izdelke, ki so izven našega budgeta, niso na voljo v naši številki ali pa zapravljamo čas med kategorijami, ki nas niti ne zanimajo.

Zelo pomembno je, da pri spletnem nakupovanju svoje iskanje filtrirate: označite velikosti, ki vam ustrezajo, določite razpon cen ali izberite kategorijo proizvodov, ki vas zanimajo - tako boste prihranili nekaj časa in se izognili izdelkom, ki niso za vas.

2. Preverite različne ponudnike

Zlato pravilo spletnega nakupovanja je, da preverite ceno pri več trgovcih, saj je to veliko bolj enostavno kot v fizičnih trgovinah. Poleg nabavne vrednosti pa bodite pozorni tudi na znesek poštnine ter rok dobave. 

Brezplačna poštnina in preprosta vračila so lahko bolj pomembna (in za mnoge veliko več vredna) kot le kakšen evro cenejši izdelek.

3. Pazljivo z osebnimi podatki

Mogoče se vam zdi nesmiselno, da opozarjamo na varovanje lastnih osebnih podatkov in informacij o nakupovalnih karticah, a prevaranti nikoli ne počivajo.

Prepričajte se, da nakupujte na priznanih in poznanih spletnih trgovinah, svojih podatkov in številk kreditnih kartic pa nikoli ne pošiljajte tretjim osebam po e-pošti, družbenih omrežjih ali klepetu. 

4. Prespite odločitev

Nakupovanje pod toplo odejo na kavču je neskončno udobno - ni čakalnih vrst pred kabinami in na blagajni, ni prijaznih prodajalk z dobronamernimi vprašanji ali prijatelja, ki bi vas priganjal. To pa je hkrati lahko zelo slabo - za vaše finance seveda.

Prav zato je svoj nakup pametno prespati, razmisliti, če izdelek v vaši košarici zares potrebujete in morda počakati na kakšen popust.

Shutterstock

Še več ugodnosti s kartico Diners Club

Da bodo vaši (spletni) nakupi še preprostejši, je tukaj kartica Diners Club - primerna za male in velike nakupe na obroke, ki jih lahko razdelite na do 36 obrokov, z ugodnostmi D-TOREK pa si vsak drugi torek v mesecu lahko zagotovite še dodatne, posebne popuste partnerjev Diners Cluba.

Za vse nove člane ob prvi včlanitvi pa je članarina brezplačna, zato ni razloga, da si ne bi svoje nove nakupovalne izkušnje zagotovili prav s kartico Diners Cluba.

Več informacij in svojo novo kartico poiščite na dinersclub.si.