Ljubomir Moravec: Prometna nesreča mu je vzela nogomet, a se je vanj lahko vrnil (video)

Ljubomir Moravec: Prometna nesreča mu je vzela nogomet, a se je vanj lahko vrnil (video) (foto: profimedia) profimedia
20. 5. 2018

Vsak nosi svoj križ, vsak pod njim slej ali prej klecne, a veličina človeka se pokaže tudi v tem, kako reagira na neprijetne dogodke.

Eno takšnih zgodb je doživel 21-letni Ljubomir Moravec. Nogometni vratar je svojo prihodnost gradil v Mariboru, kjer je branil z B-ekipo. A njegovi cilji so se kot hišica iz kart porušili avgusta 2016, ko je še s tremi soigralci doživel hudo prometno nesrečo, v kateri sta umrla Damjan Marjanović in Zoran Beljak. Sam je bil dolgo časa v smrtni nevarnosti, na koncu je preživel, a ostal brez leve roke nad komolcem. To je pomenilo, da je bilo njegove igralske kariere konec.

A kmalu je spoznal, da še vedno lahko ostane v športu, s katerim se sicer ukvarja že od svojega petega leta. Tako je postal nogometni sodnik.

"Saj ne morem razmišljati drugače. Ostal sem živ in to je prva stvar, zaradi katere moram razmišljati pozitivno," je bilo njegovo spoznanje, ki ga je delil v posebnem videu, ki ga je pred časom objavila Evropska nogometna zveza.

Moravac, ki je bil sicer rojen v Nišu, pri tem poudarja tudi vlogo in pomen Maribora, ki mu je kljub nesreči ostal ob strani. "Nogometni klub Maribor je zame druga družina. Vedno so mi stali ob strani. Karkoli sem rabil, so mi bili vsi v klubu pripravljeni pomagati. Na neki način so mi oni predlagali, da bi šel za sodnika in da bi opravil tečaj. Ostal sem brez roke, pa sem še vedno del nogometa."

Mlademu nogometašu je tečaj res uspelo opraviti in se zdaj nahaja na B1 listi, kar pomeni, da lahko sodi na tekmovanjih medobčinskih nogometnih zvez.

Njegovo zgodbo je predstavila tudi Evropska nogometna zvezda. Video si lahko ogledate v spodnjem posnetku.