Mladi so varnost naše prihodnosti 2014

12. 6. 2014 Promocijsko sporočilo

Razpis »Mladi so varnost naše prihodnosti« je lani k sodelovanju privabil 180 športnikov, starih od 16 do 18 let. Njegov namen je širši javnosti predstaviti nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstaviti pomen spodbujanja in razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe. S tem želi Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne dejavnosti, na pomoč priskočiti mladim različnih talentov, znanj in ambicij ter prispevati k temu, da bodo lahko bolje razvili svoje potenciale.

Z izborom 18 finalistov je razpis Zavarovalnice Triglav prešel v drugo fazo, v kateri lahko mlade upe spoznajo obiskovalci spletne strani in za njih tudi glasujejo. Strokovna komisija bo izbrala najmanj 7 kandidatov, enega kandidata pa bo določila «spletna javnost« . Finančna sredstva bo zagotovil Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav in podjetje Pro Plus v okviru oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki jo lahko spremljate na POP TV.

Prejemniki finančnih sredstev bodo znani 13. junija 2014 po 15. uri. Nekatere izmed njih boste 15 junija 2014 ob 20. uri lahko spoznali tudi v finalni oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Strokovna komisija v sestavi: mag. Aleš Vičič (športni psiholog) in Brigita Bukovec (atletinja), Jadranka Juras in Polona Češarek (ravnateljica OE Glasbene šole in v.d. ravnatelja OE Višje baletne šole), Helena Osterman (pomočnica ravnatelja na OŠ Ledina) in doc. dr. Robert Repnik (znanstvenik in pedagog) terpredstavnica Zavarovalnice Triglav Barbara Luckmann Jagodič (pomočnica izvršne direktorice za upravljanje s človeškimi viri v Zavarovalnici Triglav) ne bo imela lahkega dela pri končnem izboru, saj si vsi zaslužijo denarno pomoč. Obdobje med 16 in 18 letom je za marsikaterega nadarjenega posameznika ključno, saj takrat največ »mladih upov« zaradi različnih vzrokov prekine začrtano pot. Najpogostejši razlog je prav pomanjkanje finančnih sredstev.

Seznam 18 kandidatov za prejem finančnih sredstev:

1. Tim Pahor, Partizan Jesenice, judo

2. Luka Braz, Golf klub Arboretum, golf

3. Ajda Teran, Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica, plavanje

4. Nace Pleško, Atletski klub Olimpija Ljubljana, suvanje krogle

5. Karmen Petan, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, ritmična gimnastika

6. Lucijan Kobal, Taekwondo klub Dragon Ljubljana, olimpijski taekwando

7. Anja Pritekelj, Plesni klub Mirandance Medvode, športni ples

8. Zala Zbičajnik, Odbojkarski klub Braslovče, odbojka

9. Manca Pislak, Tenis club Ljubljana, tenis

10. David Novak, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, balet

11. Luka Mitev, Konservatorij za glasbo in balet, igranje fagota

12. Neja Mravlja, Čipkarska šola Idrija, klekljanje

13. Manca Rupnik, Konservatorij za glasbo in balet, igranje violine

14. Dorotea Senica, Ustanova Gallus, igranje flavte

15. Lan Dan Kerštanj, Društvo baletnih umetnikov Slovenije, balet

16. Uroš Prešern, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, znanost

17. Darko Kolar, Gimnazija Murska Sobota, astronomija

18. Jože Čeper, Strelsko društvo Vremščica, strelstvo

V Zavarovalnici Triglav so ponosni, da bodo »mlade upe« podprli tudi letos. Skupaj s POP TV bodo pomagali osrečiti in uresničiti sanje tistim, ki si z mnogo odrekanja to zagotovo zaslužijo.

Glasovanje za Mlade upe 2014 na spletni strani www.mladi-upi.si poteka do 13. junija do 12.00 ure!