Mobilne aplikacije za zdravo in vitko življenje

Mobilne aplikacije za zdravo in vitko življenje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
15. 3. 2017

Izbrskali smo nekaj aplikacij za pametne telefone, ki ponujajo številne nasvete, kako jesti bolj zdravo, štejejo kalorije in so polne nasvetov, kako izboljšati kakovost vašega življenja.

Fooducate

Aplikacija, ki vas pouči o prehrani ter vam pomaga jesti in živeti bolj zdravo. Aplikacija vam pomaga tako šteti kalorije kot jih tudi loči na bolj in manj kvalitetne. Na Fooducate je dejavna spletna skupnost, kjer lahko postavljate ali odgovarjate na vprašanja, povezana s hrano, telesno težo ali zdravim načinom življenja.

Dosegljiva za android in iPhone. Več na www.fooducate.com

Food Intolerances

Aplikacija je namenjena vsem tistim, ki so alergični na določeno hrano, kot tudi tistim, ki se bi radi izognili histaminom, glutenu, laktozi, jajcem, fruktozi ... Na strani je tudi direktna povezava na Wikipedijo za vse navedene produkte.

Dosegljivo za android in iPhone. Več na www.food-intolerance-network.com.

Eat This, Not That!

Aplikacija je narejena kot kviz ali igra. Pokaže vam dva podobna prehranska produkta, vi pa morate ugibati, kateri je bolj zdrav in vsebuje manj maščob ter kalorij. Skozi igro, ki kar malo zasvoji, se boste poučili o zdravem načinu prehranjevanja, poleg tega pa boste spoznali še kup drugih koristnih nasvetov.

Dosegljiva na androidu in iPhonu. Več na www.eatthis.com.

Nutrino

Nutrino je aplikacija, ki vam pomaga uresničiti vaše želje, da bi izboljšali prehrano, ter vam svetuje pri sestavljanju obrokov. Narejena je tako, da je združljiva z drugimi aplikacijami – ter vam glede na vadbo in porabljene kalorije svetuje, kaj jesti glede na želje: jesti zdravo, shujšati, športno izoblikovati telo ...

Dosegljiva za android in iPhone. Več na nutrino.co.

Complete 5:2 Diet

Avtorica knjižne uspešnice 5:2 Bikini Diet, Jacqueline Whitehart, je izdala aplikacijo, kjer ponuja štiritedensko dieto po sistemu: 5 dni se prehranjujete normalno, 2 dni pa ste na dieti, ko vnesete samo 25 odstotkov kalorij. Seveda aplikacija poleg tega obsega še vrsto okusnih receptov, kjer so preštete vse kalorije.

5:2 Diet je dosegljiva tako na androidu kot na iPhone, stane pa 2,77 evra. Več na the5-2dietbook.com.

My Diet Coach

Moj dietni trener je aplikacija, ki vam bo pomagala najti notranjo moč, motivirala za trening, pomagala do zdravih življenjskih sprememb ter seveda pomagala jesti zdravo hrano ter se izogibati nezdravi. Aplikacija je polna koristnih informacij in nasvetov v zvezi s hrano, shujšanjem, z zdravjem ...

Dosegljiva za android in iPhone. Več na www.mydietcoachapp.com.

Waterlogged

Aplikacija, ki vas spodbuja k pitju več vode. Vsi se zavedamo, da je pomembno piti vodo, a jo marsikdo med nami premalo spije. Ta aplikacija vas bo spodbujala in ozaveščala o tem, da je treba piti dovolj tekočine.

Dosegljiva na androidu in iPhonu. Več na waterlog.gd

Diet Point – Weight Loss

Aplikacija vsebuje več kot 130 vrst diet (tako vegetarijanske kot tiste visoko proteinske) z inovativnimi recepti ter seznamom živil, ki jih potrebujete za vse diete. Diet Point vas tudi opozarja, kdaj je čas za hrano, kar je pri dietah zelo pomembno, poleg tega pa še več kot 500 nasvetov, kako izgubiti odvečno težo.

Aplikacija je dosegljiva tako za androide kot tudi za iPhone. Več na www.dietpointed.com.