Morska leva Kalle in Jip uživata v obnovljenem bazenu

Morska leva Kalle in Jip uživata v obnovljenem bazenu (foto: Foto: Zoo) Foto: Zoo
4. 9. 2019

Po dveh mesecih obnove sta v ZOO Ljubljana morska leva Kalle in Jip ponovno zaplavala v svojem bazenu. Otvoritev so tradicionalno pripravili na tokrat že 11. zadnjo počitniško soboto z življenjsko zavarovalnico NLB Vito, ki je bila tokrat v znamenju levov. Pod Rožnik, kjer v jubilejnem letu beležijo rekorden obisk, je tudi tokrat privabila preko 3000 ljubiteljev živali.

Morska leva Kalle in Jip sta v ZOO Ljubljana prispela kot mladiča leta 2006. Po trinajstih letih je bil bazen potreben obnove, zato so obnovili vse površine, premaze, tesnila, na novo pa so jima zagotovili tudi dodaten pomožen bazen in senčila.

V hodniku za podvodno opazovanje so uredili še obsežne izobraževalne table in prvikrat pripravili tudi javno predstavitev morskih levov, ki bo odslej stalnica v ponudbi živalskega vrta.

Prenovo so zagotovili s sredstvi MOL, z lastnimi sredstvi ter sredstvi najzvestejšega pokrovitelja živalskega vrta – Zelo življenjske zavarovalnice NLB Vite. Sedaj 200-kilogramska samca sta nad novostmi videti navdušena!