Na pomoč, moj cimer je iRobot Roomba

Na pomoč, moj cimer je iRobot Roomba (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
14. 12. 2021 Promocijsko sporočilo

Pomislite, koliko nakupov ste oz. niste opravili, ker ste pri odločitvi pomislili tudi na svojega štirinožnega prijatelja? Se odločate za nakup robotskega sesalnika, pa vas skrbi, kako se bo ujel z vašim Flokijem?

Roomba si je utrla pot v številne domove in našla prav posebno mesto v srcih ljudi in nanjo se hočeš nočeš morajo navaditi tudi naši kosmatinci. Nove generacije robotskih sesalnikov bodo zaradi napredne tehnologije poskrbele, da bodo kužki počasi le zakopali bojno sekiro z njimi.

V preteklosti je največ gospodinjstev uporabljalo pokončne sesalnike z dooolgo cevjo, ki spominja na palico, bili so relativno glasni, za sabo pa so vlekli kabel. Prizor, ki je bil v pasjih očeh največkrat videti, kot bi gospodar z glasno pošastjo v rokah preganjal nič hudega slutečega Flokija.

Si prijatelj ali sovražnik?

Prva stvar, ki vam verjetno pade na misel, ko iščete razloge, kaj lahko pri sesalniku prestraši vašega ljubljenčka, je vsekakor zvok. IRobot Roomba je z vsakim modelom tišji in testi modela J7+ kažejo, da je povprečna glasnost 59,3 dB – na grafičnem prikazu smo vam pripravili primerjavo glasnosti s preostalimi zvoki okolice.

PROMO

Morda še malce kompleksnejša dilema, ki žre Flokija, ko gleda, kako se Roomba sprehaja po stanovanju – kam se ta vsiljivec razvršča znotraj vašega krdela? Vi ste (upamo) vodja, preostali družinski člani in pes si delijo podrejene vloge, kaj pa iRobot? Je morda vaš vodja ali vdani služabnik? Strokovnjaki za pasjo psihologijo zato predlagajo, da tu in tam vpričo psa 'disciplinirate' svoj robotski sesalnik, mu kaj poveste s povzdignjenim glasom in v ukazovalnem tonu, s čimer boste psu olajšali pozicioniranje sesalnika v vašem krdelu.

Naj vas potolažimo, da večina psov naše robotske pomočnike prav hitro sprejme in začne ignorirati. Morda se zaradi varnosti umaknejo v miren kotiček, kjer jih med počivanjem ne bo presenetila brenčeča zverinica, sicer pa vas čaka mirno sobivanje.

Če ste kljub temu skeptični, pa seveda lahko uporabite pametno aplikacijo, da se bo Roomba pridno sprehajala po stanovanju, vi in vaš zvesti štirinožec pa lahko ta čas izkoristita za igro na svežem zraku.