Najboljši način za hujšanje po 35. letu: Te 3 zdrave navade vam bodo pomagale pri izgubi kilogramov

Najboljši način za hujšanje po 35. letu: Te 3 zdrave navade vam bodo pomagale pri izgubi kilogramov (foto: Manca Šepetavc / osebni arhiv) Manca Šepetavc / osebni arhiv
11. 7. 2022

Izguba kilogramov je z leti vse težja, a obstaja preverjen, enostaven in učinkovit način, ki je prijazen do telesa, hkrati pa nas pripelje do izgube nadležnih kilogramov.

Če želite shujšati ali preoblikovati postavo, vam lahko pri tem pomagajo naslednji triki Mance Šepetavc, ki so zelo enostavni in učinkoviti:

1.       Redna telesna vadba.
2.       Uravnotežena prehrana.
3.       Konstantnost pri treningih in prehrani.  

Več podrobnosti o zgoraj naštetih točkah pa izveste v peti epizodi podkasta Sprehod na dan TUKAJ:

Manca Šepetavc / osebni arhiv

Manca Šepetavc je nekdanja profesionalna atletinja, danes pa osebna trenerka, motivatorka in vplivnica. Punca je na svoji atletski poti osvojila več državnih rekordov in redno tekmovala na evropskih in svetovnih prvenstvih do točke, ko je bila zaradi večje poškodbe zadnje stegenske mišice primorana obrniti svoje življenje v drugo smer. Danes s svojo ekipo pomaga ženskam na poti do spremembe telesa in miselnosti.  

V prvem delu aktualnega pogovora podkasta Sprehod na dan voditeljica Ajda Kolar in Manca govorita o receptu za sanjsko postavo, o skrbi za telo in zdravje, čemur Manca posveča največ svoje pozornosti, o rutinah, vajah, s katerimi lažje zajadramo v nov dan in razložita Mančino misel »smo to, kar jemo«.

Pogovor nadaljujeta o zdravi miselnosti in vsakodnevnem negovanju le te. Manca poudari, da je eden pomembnejših učinkov aktivnega življenjskega sloga prav njegov pozitiven vpliv na naše duševno počutje. Spregovorita tudi o tem, kako in kje začeti, če v tem trenutku prav nič še ne delamo na skrbi zase. Razkrijeta, kako preseči fazo, ko iščemo izgovore, in preklopiti na »mindset«, da je dobro začeti. Pa seveda – kako spremembe vnesti v življenje do te mere, da postanejo dnevna navada, stalnica. Poleg zadnjega pa Manca razkrije tudi, kako najlažje doseči točko, ko nam gibanje in zdrava prehrana postaneta užitek.

Ob redni vadbi in prehrani pa so del Mančinega življenjskega sloga tudi sprehodi. Manca v epizodi pove, kako nam bo telo hvaležno, če gremo vsaj trikrat na teden na sprehod v naravo in razkrije, kam se ona največkrat odpravi.

Klepet zaključita z vprašanjem, če ima Manca kakšne posebne načrte za prihodnost in če lahko pričakujemo kakšen nov program.