V Dubrovniku bo silvestrovo res čarobno

9. 12. 2016 Promocijsko sporočilo

Dubrovnik se v zimskih mesecih prelevi v čarobno mesto, kjer na tisoče lučk in razigrani božični okraski ter domača hrana razkošnih okusov in vonjev prispeva k posebnemu prazničnemu vzdušju.

Dubrovniški festival skozi vso zimo

 Dubrovniški zimski festival počasi prehaja v tradicijo ter letos nudi še posebej raznoliko zabavno, kulturno in gastronomsko ponudbo na najatraktivnejših lokacijah v mestu in okolici. Festival, ki bo trajal skozi vse zimske mesece, ponuja številne razloge za druženje.

Poskusite tudi vi zapeti tradicionalno dubrovniško kolendo

Iz bogate zimske ponudbe smo izbrali naslednje dogodke, ki so še dodaten razlog za obisk čarobnega Dubrovnika:

ADVENT V MESTU

S prižigom božične okrasitve, 19. novembra, se začne Advent v Mestu - prvi del pisanega programa Dubrovniškega zimskega festivala. Letošnji božični sejem je postavljen na najlepši dubrovniški ulici – Stradunu, na katerem se bodo predstavili tradicionalni obrtniki, ki bodo razstavili svoje ročne izdelke, božične okraske in pa gostinsko ponudbo božičnih peciv in sladic.

SOBOTNO ZIMSKO JUTRO V MESTU

Turistično društvo mesta Dubrovnik tudi letos nadaljuje z brezplačnimi zimskimi programi za turiste, ki bivajo v Dubrovniku v zimskih mesecih. Tako bo tudi to zimo, vsako soboto, s pričetkom 5. novembra 2016 pa vse do marca 2017, za goste mesta organiziran brezplačen ogled starega mestnega jedra z vodičem v angleškem jeziku, s pričetkom ob 10. uri.

SILVESTROVANJE

Številni obiskovalci Dubrovnika bodo pričakali Novo leto 2017 ob spektakularnem glasbenem programu, ki se začne že v jutranjih urah zadnjega dne v letu. Novoletni program zajema raznovrsten zabavni tridnevni program, v katerem bo vsakdo našel nekaj zanimivega. Novo leto se bo začelo z že tradicionalno Novoletno dirko dolgo 10 km, posebna poslastica pa je svečan koncert Dubrovniškega simfoničnega orkestra ob ostrigah in penini prvi dan Novega leta ob 12. uri. Za vrhunsko zabavo v pričakovanju Novega leta pa bodo letos poskrbeli Jole, Doris Dragović in DJ Kameny.

BREZPLAČEN PREVOZ V MESTU

Od začetka Dubrovniškega zimskega festivala do konca leta je meščanom zagotovljen brezplačen prevoz in sicer vsak dan od 17. ure na rednih avtobusnih linijah Libertasa, ki vozijo proti Pilam. Libertas je uvedel tudi posebno "Adventno linijo", ki bo vozila od 25. novembra do 31. decembra od Avtobusne postaje preko Gruža do Pil.

Zabava se nadaljuje v novo leto

  • PRAZNIK SV. VLAHA 27. januar 2017 – 5. februar 2017

Dan dubrovniškega zaščitnika svetega Vlaha, starca, ki na dlani nosi Mesto in čigar kipi obeležujejo dubrovniško obzidje in mestne vhode, je poseben dan Mesta Dubrovnik že iz davnega leta 972. Niz svetovnih in sakralnih koncertov, prezentacije knjig, razstave in gledališke predstave so posvečene svetniku zaščitniku, čigar kipi bdijo nad Mestom. Vse se začenja s ceremonialno otvoritvijo praznika na Kandeloro (Svečnico) 2. februarja, najvažnejši dogodek pa je procesija po mestnih ulicah na sam dan praznika 3. februarja.

  • VALENTINOVO V DUBROVNIKU 10. – 14. februar 2017

Dubrovnik je na daleč poznan kot eno najbolj romantičnih mest na svetu, eno od najlepših mest za romantično srečanje, kjer se vse več zaljubljenih parov odloči vpluti v zakonski stan. Neizmerno privlačno kamnito mesto v vsakem trenutku nudi zaljubljenim posebno atmosfero, mogoče pa tudi pogum za naslednji korak. Dan zaljubljenih morate proslaviti prav tukaj. Uživajte v romantičnih koncertih in privlačni gastronomski ponudbi, saj se z razlogom reče, da „gre ljubezen skozi želodec".

  • DUBROVNIŠKI KARNEVAL 24. – 28. februar 2017

Še naši stari so noreli, pa lahko tudi mi ... je rek, ki se v Dubrovniku pogosto sliši v času karnevala. Ljudje vseh starosti imajo en dan, kjer lahko pokažejo svoj pravi obraz, zadnji dan „ultimi od Karnevala" pa se obeta največja zabava pod maskami. Uživajte v družbi likov iz bajk, vil in vilenjakov ter začutite nore ritme žive glasbe, plešite pod maskami, začutite posebno atmosfero šal, smeha, veselja, radosti, satire....začutite poseben duh Mesta v času Karnevala!

Vsi, ki se letos odločijo podariti Dubrovniku najlepši del leta, bodo s seboj odnesli najzabavnejše spomine zaradi katerih se bodo radi in pogosto vračali. Tudi Vi nikar ne zamudite priti v Dubrovnik to zimo – Advent v Mestu je razlog zakaj vse več turistov računa na Dubrovnik tudi izven poletne sezone – preverite zakaj!