"Naša generacija je bila vzgojena z vodilom, naj ne sanjamo o čem več." Kakšne šolske uspehe pričakuje Tinkara Fortuna (Bepop) od svojih otrok?

"Naša generacija je bila vzgojena z vodilom, naj ne sanjamo o čem več." Kakšne šolske uspehe pričakuje Tinkara Fortuna (Bepop) od svojih otrok? (foto: Tinkara Fortuna) Tinkara Fortuna
23. 6. 2022

Kakšen odnos ima Tinkara Fortuna do šole in vzgoje svojih otrok? Morajo dosegati visoke standarde ali je na prvem mestu kaj drugega? Vse to je povedala ob koncu šolskega leta. 

"Kot mama treh deklic sem tudi jaz polna različnih občutkov in čustev ob koncu šolskega leta. Moja dekleta zaključujejo 2.letnik srednje šole, 1.in 3.razred. 

Zase lahko trdim, da resnično nisem starš, ki bi veliko dala na lepe ocene in z njimi otrokom kaj pogojevala. Pa vendar sem srečna in hvaležna, da so vse tri izredno samostojne in zvedave, da rade hodijo v šolo, posledica tega pa so zaenkrat bile lepe ocene.

Najbolj sem ponosna in kar orosijo se mi oči, ko slišim za njih s strani učiteljev ali drugih ljudi, da so zelo prijazne in empatične. To mi pomeni največ in nobena ocena tega ne prekaša.

Če je bila naša generacija nekako vzgojena v to, da moramo imeti lepe ocene, biti pridni v šoli, najti redno zaposlitev in potem biti hvaležni, pridni, tiho ter NE sanjati o čem več, pa sem sama z leti ta prepričanja spremenila.

Moje glavno poslanstvo in želja za moje tri deklice je izključno to, da bi bile zdrave, srečne ter v življenju počele, kar jih veseli. Da bi imele občutek za soljudi, da bi vsem želele dobro in posledica tega je vedno lahko samo, da se tudi nam dobro godi. In ja, močno verjamem, da lahko vsaka izmed njih razvije svoje potenciale in talente ter skozi njih zasluži za lepo življenje. 

Celotna družina smo sedaj zadnji teden že z mislimi na morju, kjer zadnja leta preživimo večino poletni dni. Skupen čas je od nekdaj bil moj jezik ljubezni in izredno se veselim julija ter avgusta. Uživajte ga tudi vi."

TINKARA FORTUNA je širši javnost najbolj znana kot članica skupine Bepop, ki letos obeležuje 20 let obstoja, sicer pa je tudi srečno poročena mamica treh deklic, po izobrazbi magistrica poslovnih ved, pisateljica otroških knjig, podjetnica in predavateljica, ki v letošnjem letu zaključuje študij za NLP trenerko. Zelo rada kuha in skrbi za družino, zadnji dve leti jo lahko spremljamo tudi v vlogi ambasadorke pri Shoppster.com, kjer v družbi ostalih znanih obrazov preizkuša različne gospodinjske in praktične izdelke.