Ne praznujete valentinovega? To še ne pomeni, da se ne boste razvajali! (odlične ideje za pare in samske)

Ne praznujete valentinovega? To še ne pomeni, da se ne boste razvajali! (odlične ideje za pare in samske) (foto: profimedia) profimedia
12. 2. 2021

Samski ali v razmerju, sploh ni pomembno. Če ste se odločili, da valentinovega ne boste praznovali, si na ta dan vzemite čas zase in se razvajajte. Zakaj? Ker si to zaslužite, in da se boste vsaj za nekaj trenutkov odklopili od stresa.

Valentinovo imenujemo tudi praznik zaljubljencev. Dan, ko naj bi partnerju in bližnjim izkazali svojo naklonjenost. Če ste eden tistih, ki t. i. praznika ne praznuje, ga spremenite v dan, ko boste poskrbeli zase. Šele ko boste všeč sami sebi in se boste sprejeli, vas bodo v dobri luči lahko videli tudi drugi. Zato izberite nekaj s seznama, ali pa dodajte svojo sproščujočo aktivnost in v koledarčku označite “čas zame”.

Zbrali smo nekaj idej, kaj lahko počnete na valentinovo:
  • Kuhajte. V hitrem življenjskem tempu si redkokdaj vzamemo dovolj časa za kuhanje in pripravo obroka z ljubeznijo. Zakaj se ne bi na svoj dan razvajali z različnimi okusi in dobrim obrokom? Tudi če ne znate kuhati, lahko pobrskate po spletu in najdete preproste recepte, ki ne zahtevajo specifičnih spretnosti. Lahko povabite tudi prijatelje, partnerja ali družino, da bo vse skupaj še bolj zabavno.

Lahko pripravite tudi …

RECEPT: Doma pripravljena čokoladica bounty (brez dodanega sladkorja in brez peke)  

Juha s cvetačo in čičeriko za mrzle dni 

Slasten recept: Pečen čokoladni kolač z ajdovo kašo in ganachem 

Recept: Pirin šmorn s suhimi brusnicami 

  • V svojem najljubšem centru za razvajanje rezervirajte obisk savn ali masažo. Če še niste reden obiskovalec kakšnega wellnessa, pa to postanite. Poleg tega boste poskrbeli za zdravje, saj je samo deset minut v savni  dovolj, da organizem povprečno izloči od 0,6 do 1,2 litra znoja in tako odstrani strupe iz telesa ter spodbudi osvoboditev obrambnih celic, ki ščitijo telo pred virusi in bakterijami.

  • Preživite dan brez televizije in drugih elektronskih naprav (tudi brez pametnega telefona). Lotite se lastnih projektov in tistih stvari, ki jih vedno prestavite na jutri. Počnite, kar imate radi in pustite ob strani vse motnje, elektronsko pošto, nepotrebne klice in brskanje po družbenem omrežju. Če se vam kdo želi pridružiti ali se z vami pogovarjati, naj to stori osebno. Na ta dan se ne prilagajajte in ne sprejemajte kompromisov, ampak naj obvelja vaša odločitev.

  • Pojdite na izlet in v objektiv ujemite čudovite poglede na naravo ter seveda sončni zahod. Fotografije lahko naknadno razvijete in zberete v posebnem albumu, namenjenemu izletom. Sprehajanje po naravi ima mnogo pozitivnih učinkov na telo, med drugim prežene osamljenost in depresijo, navdihuje ter poskrbi za sveže ideje, sprosti, znižuje krvni tlak …

  • Namesto popoldanske skodelice kave si privoščite kar počitek, saj se vam nikamor ne mudi. Bodite pozorni le, da ta ne bo daljši od 90 minut, saj boste v nasprotnem primeru le še bolj zaspani. Lahko tudi podaljšate jutro in v pižami ostanete malce dlje, si zajtrk prinesete v posteljo in uživate ob branju knjige. Zvečer pa ne pozabite na dišečo kopel. V dan vključite vse, kar si želite početi tudi čez teden, pa vam služba in opravki tega ne dovoljujejo.

Preverite tudi, zakaj so globoki pogovori največje bogastvo