2. aktivni DETOX vikend, 14. do 16. oktober, hotel Kempinski Savudrija

2. aktivni DETOX vikend, 14. do 16. oktober, hotel Kempinski Savudrija (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
21. 9. 2011

Tokrat se bomo družili na prelepi in prestižni lokaciji, eni najlepših destinacij na hrvaški obali – prvem elitnem obalnem spa&golf resortu, v samo dobro uro od Ljubljane oddaljenem Kempinski Hotelu Adriatic, ki ga odlikuje pet zvezdic. Privoščite si prijetne jesenske dni v objemu sonca in mediteranske eterike ter naredite nekaj dobrega za svoje zdravje, dobro počutje, moč, notranjo in zunanjo lepoto.

Privoščili si bomo res aktivno, sproščujočo in enkratno izkušnjo. Svoje telo bomo razstrupljali, krepili in obnavljali s sveže iztisnjenimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi, zelenimi smoothiji in gourmet presnimi obroki. Postregli si bomo z obilo svežega sadja in detox čaja. Sproščali se bomo v tri tisoč kvadratnih metrov velikem spa centru, med drugim se bomo razvajali v pristnem turškem hammamu.
Jesen je lep, pisan čas in priložnost, da se naužijete še nekaj mediteranskih žarkov, svoje telo in dušo pa očistite in okrepite za dolge, hladne zimske dneve, ki so pred nami.

Vsak dan, vsak trenutek je priložnost za spremembo na bolje. Vsak trenutek je sprememba, kakovost in smer pa sta stvar naše odločitve …

Vikend je možnost za vse tiste, ki se zavestno odločate svoje spremembe peljati v boljšo smer. Spremembe v kakovosti življenja, na vseh področjih. Zato smo se ob bogastvu in raznolikosti programa še posebej skrbno odločili za izbiro lokacije.

Prestiž, razvajajoča lepota in udobje ter obilje mediteranske zdravilne energije …

Kempinski Hotelu Adriatic je prvi obalni luksuzni golf&spa resort na Hrvaškem s petimi zvezdicami. Ponuja možnost preživljanja prostega časa na najvišji ravni. Odlikujejo ga vrhunskost, udobje in prestiž bivanja, značilna za verigo Kempinski, zasebna plaža, čudovit spa center, ki se razteza na tri tisoč kvadratnih metrih, igrišče za golf, zunanji in notranji bazen, prelep razgled na slovensko obalo in naš biser Piran.

Resort leži le dobro uro vožnje iz Ljubljane in je zaradi udobja, ki ga nudi, ter naravnih danosti – bližine morja, bogate mediteranske eterike in rastlinja, idealna lokacija za naše detox druženje. Že Avstro-Ogrska monarhija je izbrala Savudrijo za kraj, kamor so odhajali na počitnice in na zdravljenje. Številne vile in poletne rezidence ob morju dokazujejo, da je že v tistih časih, tako kot danes, mnogo turistov prihajalo sem na počitnice in okrevanje.

Velja za klimatsko zdravilišče, je prostor, prežet z mediteransko eteriko in zdravilno, pozitivno energijo … Pridružite se nam na dišečem mediteranskem sprehodu do savudrijskega svetilnika …

Razstrupljanje in revitalizacija

Ko se lotimo razstrupljanja, se za uspeh in rezultate ni dovolj lotiti samo fizičnega čiščenja, potreben je celosten pristop.

Naše bitje je kompleksno, sestavljeno iz fizičnega, čustvenega, umskega in duhovnega telesa. In vsi ti deli ob dobrem in resničnem detoxu ter čiščenju potrebujejo našo pozornost. Vsi deli so povezani in vplivajo drug na drugega. Ko vse razsežnosti našega bitja osvobodimo fizičnih in energetskih toksinov, resnično ustvarimo razmere za dobro zdravje, počutje in večjo kakovost življenja.

Stres, nenaravno pridelana, umetna prehrana, splošna ekološka onesnaženost planeta, večno hitenje, prenasičenost z materialnimi dobrinami, površen življenjski slog, premalo pitja kakovostne vode, čustveni vzroki, premalo kakovostnega gibanja, plitko dihanje … Vse to in še več počasi zastruplja naše telo, ruši ravnotežje ter počasi najeda naše zdravje. Posledice so bolezni, kronične težave, čezmerna teža, slabo počutje, pomanjkanje energije, motivacije …

AKTIVNI DETOX PROGRAM čiščenja telesa in revitalizacije

je priložnost za naše fizično telo, da si oddahne in razbremeni strupov. Uporabljamo celosten pristop, saj se zavedamo, da težave na enem področju sprožijo verižno reakcijo, ki nas končno pripelje v začaran krog nezdravega življenja. Čustvene težave na primer lahko povzročijo čezmerno in nezdravo prehranjevanje, posledica tega je čezmerna telesna teža, ki povzroči slabo počutje – in tako je krog sklenjen. Deležni boste celovite wellness in wholeness usluge – na osebni način.

Razstrupljanje in oskrba telesa z vsemi potrebnimi snovmi za zdravo delovanje, dobro počutje in lepoto

Naše celice imajo sposobnost obnavljanja. S polnovredno, živo, nepredelano organsko hrano, ki skrbi za nemoteno in stalno odvajanje nekoristnih, škodljivih snovi iz telesa ter vsebuje vse potrebne snovi za nemoteno delovanje in gradnjo, dovolj kakovostne tekočine, z dobro voljo, pozitivnim, ustvarjalnim, izpolnjujočim, aktivnem življenjskim slogom na eni in z vedenjem, kdaj in kako se resnično sprostiti, izpreči, privoščiti duši in telesu globok notranji počitek, meditacijo – čas za samoregeneracijo in obnovo na drugi strani bomo poskrbeli, da bodo naše nove celice zdrave, funkcionalne, pomlajene, žive. Naš duh bo vedno svež, pomlajen, iskriv, igriv, poln idej in ustvarjalne energije. Naše življenje bo dobilo popolnoma novo vrednost – novo razsežnost bivanja.

Kot podporo in spodbudo telesu v čim učinkovitejšem, a hkrati zdravem in nežnem procesu razstrupljanja bomo uporabili:

ŽIVO HRANO: Je izjemno pomembna pri razstrupljanju in čiščenju telesa. Poučili se bomo o hrani, ki v sebi še nosi življenje – živi hrani. Večina ljudi se ne zaveda, da hrano, ki jo vnašamo v svoje telo, naš organizem ne le prebavlja, temveč jo mora tudi vgraditi v celice. Temu procesu pravimo presnova in je za naše funkcioniranje zelo pomemben. Ko naše telo dobi prave sestavine, je zdravo, živo, polno energije in vitalnosti. Počutimo se precej bolje, lahkotnejše, miselni procesi se izboljšajo, kilogrami vidno upadajo, pride do naravnega ravnovesja med telesom in umom, naš biopotencial se poveča, imunski sistem si povrne svojo moč. Skratka – spet čutimo življenje. Hrana, ki je termično obdelana nad 48 stopinj Celzija, izgubi veliko pomembnih snovi, vsebuje malo encimov, ki so pomembni za prav vse procese v telesu – zato boste pri nas deležni veliko presne umetelno pripravljene hrane.

GIBANJE: Je spodbuda k razstrupljanju telesa, telesu olajša in spodbuja izločanje strupov iz organizma. Zato bomo plesali (ples kot oblika neprisilne vadbe, ki je zabavna in za telo sproščujoča, prijetna), izvajali različne aktivne, dinamične metode meditacij, spontano jogo … V prostem času si po želji lahko privoščite še preostale aktivnosti: hojo, tek itd. Gibanje in malce napora popolnoma spremenita kemijske in biološke procese v našem telesu. Vplivata pa tudi na naše energetsko stanje in duševno počutje, saj nas spontano osvobodita odvečne in zastale čustvene energije.

DIHANJE: Spet eden od pomembnih spodbujevalcev procesov razstrupljanja. V vsakdanjem življenju večinoma dihamo površno, hitro, samo v zgornji del pljuč kar posledično pomeni premajhen vnos kisika v telo, oslabi proces izgorevanja v celici in oslabi procese presnove in izločanja odvečnih snovi iz našega telesa, kar pomeni počasno zastrupljanje. Z različnimi dihalnimi vajami bomo spodbudili telo k večjemu vnosu kisika ter ga spet naučili spontanega, naravnega, zavestnega, globokega diha …

'BODYWORK', RAZLIČNE MASAŽE: Masaža je sprostitev in spodbujevalec. Z določenimi prijemi, pritiski in energetskim delom pomagamo pri sprostitvi ter spodbudimo kemijske in biološke procese v telesu. Masaža je dober energetski tuš za celotno naše bitje. Na voljo imamo veliko masažnih tehnik in pristopov, skupaj bomo našli pravo za vas. Deležni boste tudi globinske zvočne masaže planetarnih gongov, tibetanskih in kristalnih skled, blagodejnih zvokov flavte. Zvok ima čudovito lastnost, da prodre globoko v naša tkiva, v vsako našo celico. Tisti, ki tega še niste preizkusili – pustite se presenetiti.

ČUSTVENO DINAMIKO: Velikokrat je vzrok za nepravilno, neuravnoteženo prehrano, ki vodi do težav. Da bi brez prisile in čim bolj spontano ter naravno spremenili svoj življenjski slog prehranjevanja, se je velikokrat treba spoznati s svetom svojih čustev. Naše delovne izkušnje kažejo, da povprečen človek pravzaprav zelo slabo pozna svoj čustveni svet. Spoznali bomo pojem ČUSTVENA INTELIGENCA. To je znanje, ki nas bo naučilo pravilnega prepoznavanja in ravnanja s čustvi.

SKRB ZA TELO IN CELOTNO BITJE: Osvojili bomo znanja in načine, ki nam bodo pomagali v prehodu k bolj zdravemu načinu življenja – wellness in wholleness načinu življenja.

SAVNANJE: V programu boste deležni savnanja, ki je izredni stimulator izločanja strupov. O zdravilnih in blagodejnih učinkih ni nobenega dvoma …

SPROSTITEV: Sprostitev je eden od ključnih elementov v procesu razstrupljanja. Deležni boste zares globoke sprostitve v topli vodi, esencialnega sproščanja. To sta globina in intenziteta sprostitve, kot je morda niste bili deležni še nikoli.

SPREHODE, TEK V NARAVI: Narava je zdravilec. Obilje kisika, barv, pristen stik s prvinskim …

Program aktivnega DETOX vikenda vključuje globoko očiščevalne obroke iz sveže iztisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov, zelenih smoothiejev, presne gourmet hrane in razstrupljevalnih čajev. Vsa hrana je nepredelana in organskega izvora. Ker se resnično očistimo, šele ko razstrupimo tudi naša čustva in um, je program prav tako podprt s tehnikami globoke relaksacije, kot je esencialno sproščanje v topli termalni vodi, z meditacijo, zvočno kopeljo, savnanjem, masažami, plesom, spontano jogo in različnimi tehnikami emocionalnega in umskega wellnessa.

Urnik programa

1. dan

 • 16.00- 17.00 Uvodno predavanje.
 • 17.00- 18.00 Meditativno dihanje in gibanje – tai chi, QI GONG.
 • 18.00– 19.00 Yes sensual dance & Yes dance love flow – čutenje telesa, senzitivnost in gracioznost.
 • 19.00- 20.00 Večerja – rajska hrana za vse čute.
 • 20.00- 22.00 Yes dance party in zvočna kopel – reci življenju Yes!

2. dan

 • 7.00–8.00 Aktivna meditacija – biti polno prisoten tukaj in zdaj.
 • 8.30–9.30 Zajtrk v barvah – sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
 • 10.00–11.00 Emocionalni wellness – emocionalni detox.
 • 11.00–12. 30 Tarine čarobne stekleničke – eterična olja, akupresura in masaža za spodbujanje detoxa.
 • 12.30–13.30 Zeleno kosilo – green smoothie.
 • 13.30–16.00 Čas samo za vas – sprehod, kopanje, spa, počitek, druženje …
 • 16.00–17.00 Rajska kozmetika – kozmetični pripravki iz naravnih sestavin.
 • 17.00–19.00 Yes dance – prepusti se plesu, prepusti se življenju!
 • 19.00–20.00 Večerja – sveže je zdravo.
 • 20.00-22.00 Esencialno sproščanje v topli termalni vodi in savnanje.


3. dan

 • 7.00–8.00 Aktivna meditacija – sem neskončen vir energije.
 • 8.30–9.30 Zajtrk v barvah – sveže stisnjeni sadni in zelenjavni sokovi.
 • 10.00–11.00 Postopna sprememba življenjskega sloga – Wholeness, predavanje.
 • 11.00–12.30 Dihalne meditativne tehnike iz taoističnih in tantričnih praks.
 • 12.30–13.30 Kosilo, zeleno presenečenje – green smothie.
 • 15.00–16.00 Čas za izmenjavo izkušenj, vprašanja.
 • 16.00–17.00 Zvočna kopel – zaključimo z občutkom do sebe in življenja.
Cena 3-dnevnega paketa je 295 € in vključuje:
 • 2 nočitvi v hotelu Kempinski Adriatic Savudria***** v dvoposteljni sobi
 • presni zajtrk iz sveže iztisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov
 • green smoothie, detox čaji in sveže sadje čez dan
 • presno detox večerjo
 • neomejeno uporabo luksuznega spa centra
 • neomejeno kopanje v notranjih in zunanjih bazenih
 • brezplačen internetni dostop v sobi
 • vse skupinske aktivnosti: Yes dance, aktivne in pasivne meditacije, tehnike prepoznavanja in uporabe čustvene inteligence, tai-chi vaje, Qi-gong, taoistične in tantrične dihalne tehnike, esencialno sproščanje v topli termalni vodi, zvočne kopeli, spoznavanje akupresurnih točk, masažnih ter manualnih prijemov za samopomoč v vsakdanjem življenju, spoznavanje eteričnih olj in rajske kozmetike, navdihujoča predavanja o celostni postopni spremembi življenskega sloga – wholeness

Informacije in prijave na: info@re-lifeholisticretreat.com / 031 277 438

Program je lahko preventivne narave ali pa pomaga odpraviti oziroma omiliti že nastale neprijetnosti in posledice nezdravega načina življenja. Je čudovita podpora in nežen uvod v postopno in celovito spremembo življenjskega sloga.

Programe vodita avtorja programov aktivnega celostnega wellnessa Tara in Emmanuel.

Preberite več o programu Aktivnega celostnega detoxa

Kako smo se imeli na 1. aktivnem detox vikendu v Dolenjskih Toplicah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri