3 domače maske za nego obraza (za čudovit videz na novo leto)

3 domače maske za nego obraza (za čudovit videz na novo leto) (foto: profimedia) profimedia
31. 12. 2020

Četudi moramo biti za novo leto doma oziroma je druženje zelo omejeno, to še ne pomeni, da ne boste izgledali sijajno. 

Sestavine za vse tri maske imate verjetno že v svoji kuhinji, priprava pa je povsem enostavna. Izberite masko, ki bo odpravila trenutne težave na vašem obrazu in pripravila kožo za morebiten nanos ličil na novoletni večer. 

* Ker so maske narejene doma, ne bo velike škode, če jih pustite delovati kakšno minuto dlje. V nasprotnem primeru pa se morate pri kupljenih maskah za obraz natančno držati priloženih navodil.

Kurkuma in med

Kurkuma ima protivnetni učinek, ki pomaga ublažiti rdečico in brazgotine od aken. V kombinaciji z medom se bori z aknami in drugimi nečistočami na obrazu. 

Naredite jo tako: 

Zmešajte 1/2 čajne žličke kurkume v prahu z 1 jušno žlico medu, nanesite na pravkar očiščen in osušen obraz ter pustite delovati 10 do 15 minut. 

Avokado in jogurt

Avokado je poln vitaminov in hranil, ki pomagajo blažiti vnetja, ki nastanejo zaradi aken, ekcemov in luskavice. Jogurt kožo pomiri, kar ste morda opazili, če ste ga nanesli na od sonca opečen obraz ali ramena. 

Priprava:

Zmešajte 1/4 žlice avokada, 2 čajni žlici medu in 1 žlico jogurta (več, kot ima maščob, bolj bo maska vlažilna). Dobiti morate pasto brez grobih delcev, ki jo nanesete na obraz za 10 do 15 minut (ali kakšno minuto dlje). 

Morska sol in med

Morska sol čisti celice, pobija bakterije in zagotavlja koži zdrav pH. Posledično je koža videti čistejša, v kombinaciji z medom pa tudi mehka in svilnata na pogled. Preprečite lahko nastanek mozoljev. 

Pripravite masko: 

Zmešajte 2 žlici morske soli in toliko medu, da boste dobili pasto. Če imate pri roki gel aloe vere, dodajte tudi to. Masko nanesite na očiščen in osušen obraz ter pustite delovati 10 minut. Nato sperite in rahlo podrgnite, saj ima sol tudi učinek pilinga.