Doma pripravite balzam za utrujeno kožo

Doma pripravite balzam za utrujeno kožo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 1. 2016

Zdravilna glina koži zagotovi pomembne mineralne snovi, aktivira presnovo in poleg tega deluje tudi protivnetno.

Zelo pomaga pri težavah s kožo, na primer pri luskavici, nevrodermitisu, ekcemih, alergijskih reakcijah, aknah in celo pri pikih insektov.

Kako učinkovita je mati Zemlja, je pokazala študija berlinske Charité. 175 žensk z aknami je šest tednov testiralo maslo z zdravilno glino. Več kot 80 odstotkov je poročalo o bistvenem izboljšanju.

Zdravilna glina lahko tudi pospeši proces zdravljenja pri majhnih odrgninah in zniža tveganje vnetja.

Žareča polt in zdravi lasje

Napeta koža, rdečica, mozolji? Klasičen primer za zdravilno glino. Droben prah deluje hladilno in spodbuja prekrvavitev. Kot goba posrka loj in maščobe.

Obrazna maska:

7 žličk gline z vodo ali ohlajenim kamiličnim čajem zmešajte v kremno pasto in to nanesite na očiščeno kožo (ustnice in oči izpustite). Maska se bo po 30 minutah posušila in takrat jo lahko odstranite z mlačno vodo.

Najboljši čas zanjo je večer, tako da bo njen učinek lepo deloval tudi čez noč.

Tako masko si lahko pripravite tudi za lase. Naraven loj v zdravilni glini veže prekomerno izločanje lojnic in tako učinkovito odpravlja nastajanje prhljaja.

Zdravljenje ran

Malce gline potresite neposredno na rano in odpihnite odvečni prah. Zelo mokre rane morate prej zaščititi s tanko gazo in paziti na to, da uporabljate le medicinsko zdravilno glino brez bakterij.

Preberite tudi 10 odličnih nasvetov za nego kože in las pozimi