6 načinov, kako doma hitro in učinkovito odpravite celulit

9. 6. 2016

9 od 10 žensk ima celulit. Ta načeloma ni nevaren, le nadležen in grdo je videti. Na srečo obstaja veliko domačih tretmajev, s katerimi lahko videz celulita precej omilite. Preverite, kako se lahko hitro in učinkovito borite proti celulitu kar doma?

Slika 1/6

ŠČETKANJE SUHE KOŽE

Ščetkanje suhe kože je pomembno tudi za tiste, ki sicer nimate težav s celulitom. Dnevna mini masaža pomaga pri prekrvavitvi, naredi kožo sijočo in mehko ter stimulira obnovo celic.

Pomaga tudi pri boljšemu pretoku limfe. Zakaj je to pomembno? Limfni sistem je obtočilo, ki ga lahko imenujemo tudi obtočilo telesnega imunskega sistema. Po limfnih žilah ter nešteto limfnih vozlih limfa ali mezga odplavlja škodljive snovi in mikroorganizme, ki se zadržujejo okoli celic, v jetra, ki so glavni telesni filter za toksine, in v ledvice, ki poskrbijo, da škodljive snovi iz telesa izločimo. Zato z boljšim pretokom limfe poskrbimo za boljše odvajanje strupov iz telesa, kar posledično lajša težave tudi s celulitom.
Kako naredite?

Preden se oprhate, se s krtačo podrgnite po celem telesu. Začnite z nežnimi krožnimi gibi in pritisk počasi stopnjujte. Masirajte proti srcu, saj mora limfa teči po tej poti.

Ko se oprhate, telo namažite s hranljivo kremo ali naravnim oljem.

Profimedia