Hitri triki za izboljšanje videza in počutja

Hitri triki za izboljšanje videza in počutja (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 1. 2015

Slabo počutje, utrujenost, težave s kožo, lasje brez leska ... Rešitev za izboljšanje vašega videza obstaja z nekaj minutnimi strategijami in tehnikami.

Rdeče, zatečene oči in zabuhel obraz

Neprespane noči, prekomerno uživanje hrane in pijače, predvsem slane, nepravilna odstranitev ličil ... Vse to lahko povzroči, da se boste zjutraj zbudili z zateklimi očmi in zabuhlim obrazom.

Kaj narediti:

Uživanje slane hrane je kot magnet za sol, zaradi česar telo zadržuje vodo.

Sol razredčite s pitjem vode ali pa poskusite z drugimi brezkofeinskimi tekočinami, kot je na primer pravi čaj poprove mete, ki lahko olajša tudi prebavne motnje, ki jih imate, če pretiravate.

Proti zateklim očem: lezite in hladne bombažne kroglice ali ohlajeno gel masko položite na zaprte oči za 10 minut. To bo odpravilo nabrano tekočino in zmanjšalo otekanje.

Rdečica na obrazu

Ko hitite in ste pod stresom, je rdečica neizogibna. Telo se namreč ohlaja tako, da kri pride na površino kože.

Temu se lahko izognete na dva načina:

  • ko ste doma, poskusite spremeniti svoj telesni termostat tako, da v ustih ližete kocko ledu ali pa si okoli vratu ovijete vlažno mrzlo brisačo.
  • Druga rešitev pa je, da napolnite skledo s polnomastnim mlekom in ledenimi kockami, vanjo potopite brisačo in z njo obrišete obraz. Mlečna kislina ima protivnetni učinek in rdečica bo postopoma izginila. Pripravite lahko tudi naravno masko proti rdečici. Recept boste našli tukaj.

Hitra rešitev:

Če se vam zares mudi, lahko rdečico prekrijete s prekrivnim korektorjem, ki je običajno zelenkaste barve, čez pa nanesete puder.

Obarvane ustnice

Če so vaše ustnice suhe in razpokane, je dovolj že temnejša šminka ali kozarec rdečega vina, da se te obarvajo in obarvane ostanejo.

Pomagate si lahko s pilingom. Ekstra mehko zobno ščetko pomočite v toplo vodo, nato pa nežno podrgnite ustnice s krožnimi gibi. Nato uporabite vlažilni balzam.

Drug način pa je nežno drgnjenje z limoninim sokom. Potem izperete in uporabite vlažilni balzam za ustnice, ki ga pripravite sami. Recept: domače mazilo za suhe in razpokane ustnice.

Napad mozoljev

Tudi stres je lahko vzrok za nenaden izbruh mozoljev.

Kaj narediti:

Če ste nagnjeni k izbruhu mozoljev in nimate preveč občutljive ali suhe kože, jih poskusite preprečiti z redno uporabo mila za obraz, ki vsebujejo benzoil peroksid ali salicilno kislino.

Če je pred vami pomemben dogodek in ste nagnjeni k izbruhu, začnite teden dni prej uporabljati 5-odstotno benzoil peroksid kremo vsak večer na predelu, kjer se običajno pojavijo mozolji.

Če pa se mozolj že pojavi, nanj položite led za 5 do 10 minut, da se zmanjša oteklina, obrišite površino, da bo suha in nanesite korektor, ki prav tako vsebuje peroksid.

Boleče roke

Vas pogosto bolijo roke? Sprostite mišice.

Poskusite s tehniko, ki prihaja iz Japonske. Stojte ob mizi in položite dlani na mizo, razširite prste in jih potisnite v mizo za približno 15 sekund.

Obrnite dlani tako, da so prsti obrnjeni proti vam s hrbtno stranjo dlani in pritisnite znova. Potem desno roko obrnite nazaj in jo pritisnite ob mizo, z levo pa masirajte predel med prsti desne roke.

Ponovite to z drugo roko.

Boleče noge

Najboljše zdravilo za boleče noge je knajpanje, to je izmenjavanje hladne in tople vode.

Za 10 minut namočite noge v toplo vodo, ki ji dodajte nekaj morske soli. Topla voda bo blažila bolečine, hladna pa zmanjšala otekline ven. Potem vzdignite noge nad nivo srca, da bo nakopičena tekočina splahnela.

Preden greste spat, namažite noge s kremo, ki vsebuje poprovo meto za spodbujanje obtoka.

Značke: lepotni triki