Iz leta v leto mlajši

15. 9. 2008

Negovan moški ni več tabu tema, ampak popolnoma vsakdanja stvar. Navsezadnje se vsi staramo, ne glede na spol. In zakaj procesa staranja ne bi upočasnili? !

Res je, da je moška koža za približno 15 odstotkov debelejša od ženske, je pa tudi bolj mastna, hitreje poroženeva, izloča več nečistoče in je zaradi britja večkrat razdražena. Prav zaradi tega je prav, da dopolnite zbirko kozmetičnih izdelkov še z nekaterimi nujnimi preparati. Kako torej do gladke in sijoče kože?

Vaš kozmetični asortiment naj torej poleg kreme za britje in vodice po britju vsebuje vsaj še tonik za čiščenje kože in milo za vsakodnevno uporabo. Ker pa vemo, da ima vsak določen tip kože, ki se različno odziva na situacije, vam svetujemo, da se vsaj pred prvim nakupom odločite za posvet v enem izmed priznanih kozmetičnih salonov. Tokrat smo pregledali izdelke za nego kožo pri treh najkakovostnejših izdelovalcih moške kozmetike. Njihovi skupni točki sta kakovost in zmerna cena.

Za presuho kožo

Pri kozmetični hiši Biotherm so letos na trg lansirali linijo izdelkov, namenjeno moškim z mešano in mastno kožo. Izdelovalec priporoča, da za vidni učinek na koži uporabite vse izdelke te linije. Eden izmed njih je svež čistilni gel Hydra Detox, ki vsebuje salicilno kislino. Zaradi te se izdelek lepo speni, njen adut pa je, da kožo globinsko očisti, jo osveži in oži pore. Izdelek je seveda antiseptičen.

Po nanosu gela uporabite mazilo za po britju Anti Rides, ki vsebuje izvleček ingverja in severnoameriške leske. Za piko na i pa tik pred spanjem nanesite kremo Age refirm, ki kožo vlaži in pomirja. Vsi izdelki poleg naštetega vsebujejo aminokisline in izvleček termalnega planktona.

Izbrano

Vsi poznamo pregovor: Malo denarja, malo muzike. Pomembno je, da se tega držite tudi pri nakupu kozmetičnih izdelkov. Čeprav med širšo populacijo ni najbolj znana, pa gre za izredno kakovostno linijo prestižne blagovne znamke Shiseido, ki je med poznavalci požela uspeh. Moškim je Shiseido namenil izjemno učinkovito kremo proti gubam, posebej osnovano, da bi zadovoljila potrebe moške kože.

Gube, ki jih povzročata staranje in pomanjkanje vlage, so po redni uporabi manj vidne. Kožo obnavlja ter vrača obrazu mladosten videz. Vsebuje retino A-complex, ki učinkovito zmanjša videz drobnih in globokih gub že po štirih tednih uporabe. Ekskluzivni aktivni sestavini damage defense complex in lag revitalizer kožo obraza oskrbita z vlago ter jo krepita in obraz spet zasije v vsej svoji mladosti in vitalnosti.

Zaradi prijetne teksture kreme in njenega aromatičnega vonja je občutek dober.

Hitro in učinkovito

Gre za povsem novo protistarostno linijo, ki vidno zgladi že nastale gube ter preprečuje nastanek novih. Svilena, nemastna tekstura naredi kožo nežno in jo pomirja. Ne glede na vse čudežne kremice pa je pomembno, da kožo čim manj izpostavljate soncu, se manj jezite, veliko spite in ste pozitivni, poleg tega pa se izogibajte kajenju, ki je glavni sovražnik zdrave kože in telesa.

Pa še nasvet: izdelke nanesite takoj po britju, obvezno pa vsak večer pred spanjem, saj se takrat koža najbolj obnavlja.