Koliko kozmetike potrebuje ženska?

Koliko kozmetike potrebuje ženska? (foto: Shutterstock) Shutterstock
30. 9. 2012

Veliko žensk izgubi pamet, ko pridejo v trgovino in vidijo izdelke, ki imajo privlačno embalažo, lepo dišijo in obljubljajo čudeže za kožo in videz. Pa zares potrebujemo vso to kozmetiko?

Če hočete nežno nego naravnimi učinkovinami, potem kar sami zmešajte svojo kremo. Zdaj je čas za biokozmetiko. Vse sestavine najdete na trgu ali v trgovini s sadjem.

Tonik za obraz

Da

Tonik temeljito očisti kožo, saj odstrani ostanke izdelka za čiščenje obraza. Pazite, da izberete tonik, ki ne vsebuje alkohola.

Podlaga za senčilo?

Ne

Ta izdelek lahko brez skrbi preskočite in namesto tega pazite, da ne uporabljate preveč mastne kreme za področje okoli oči, da bo senčilo bolj obstojno. Na veke nanesite malce pudra v kamnu in tako učvrstite senčilo.

Balzam za ustnice?

Ne

Brezplačno pomoč za ustnice lahko najdete v kuhinji. Vse, kar potrebujete, je malce olivnega olja, sladkor in sol za piling ustnic, po katerem nanesite med.

Balzam za roke in stopala?

Da

Roke in stopala velikokrat zanemarjamo, čeprav so to deli telesa, ki so najbolj v pogonu in jih moramo še prav posebej negovati.

Nadlak in podlak?

Da

Podlak, če si lakirate nohte z barvnimi laki, ščiti vaše nohte in preprečuje, da se noht obarva, nadlak pa daje nohtu poseben sijaj in omogoča, da je lak bolj obstojen.

Korektor?

Obvezno

Ne odhajajte iz hiše brez korektorja, ki je odlična rešitev za prekrivanje podočnjakov. Zahvaljujoč korektorju bodo vaše oči delovale sveže in spočite.

Krema za dekolte?

Da

Za zrelo kožo je ta izdelek vsekakor potreben. Koža na dekolteju je drugačna kot koža na obrazu, zato potrebuje drugačno nego. Kreme za obraz so preblage za kožo na dekolteju.

Piling?

Da

Piling odstranjuje odmrle kožne celice površinskega sloja kože in tako pomaga, da se hitreje regenerira. Po pilingu se poveča tudi delovanje izdelkov za nego.

Kodralnik za trepalnice?

Ne

Danes se dobijo maskare, ki imajo ščetke oblikovane tako, da tudi privihajo trepalnice. Tako kodralnik sploh ni več potreben. Če pa si ne nanašate maskare, si lahko naredite minival trepalnice, ki je trajen.

Krema za okoli oči?

Da

Uporaba krem za okoli oči je popolnoma utemeljena. Običajno kreme za obraz vsebujejo veliko eteričnih olj in drugih sestavin, ki povzročijo alergijske reakcije ali pa celo otečenost, če pridejo v oko.

Losjon za telo?

Da

Če imate zelo suho kožo, je losjon še kako pomemben. Lahko se odločite za kakšno drugo možnost, kot je na primer kopel z bazično-mineralno soljo za kopanje, ki bo spodbudila kožo k proizvajanju več maščobe in bo ta tako postala bolj gladka.

Maske?

Da

Maske so pomemben dodatek za intenzivno nego kože. Treba bi jih bilo nanašati enkrat tedensko in izbrati takšno, da bo ustrezala vašemu tipu kože.

Podlaga za make up?

Ne

Če imate lep ten in nimate ničesar za prikriti, je dovolj, da na obraz nanesete dnevno kremo. Najbolje je, da se odločite za takšno, ki ima zaščitni faktor. Dobra rešitev so tudi tonirane kreme, ki vam izenačijo ten po celem obrazu.

Tretmaji za lase?

Da

Takšni izdelki popravljajo strukturo las, jo ohranjajo zdravo in ji dajejo poseben sijaj.

Iz Lise