Lasje: ženstveno in nostalgično

11. 12. 2007

Lepi in negovani lasje so odraz zdravega načina življenja, včasih pa le spretnega oblikovanja pričeske in uporabe ustreznih izdelkov za oblikovanje. Za vas smo pripravili kratek vodnik skozi nostalgične ženstvene pričeske, v katerih boste zagotovo sijale.

Grški stil

Čista romantika. Najprej naredite prečko na strani, potem pa tanek pramen las položite čez prst in ga z vrtenjem navijte nanj. Zvitek pritrdite z lasnico, okrašeno s svetlečimi kamenčki. Nadaljujte pramen za pramenom, dokler ni celotna pričeska speta in romantično okrašena. Za bolj naraven in sproščen videz na koncu nekaj čisto tankih stranskih pramenov potegnite ven.

Nasvet: Za boljšo obstojnost vse skupaj utrdite še z lakom za lase in pričeska je gotova. Za lepši videz izberite lak, ki pričeski poleg obstojnosti podari tudi lesk.

Kodrasta griva

Nebeško kodrasti sijaj: vlažne lase razdelite v tanke pramene in jih navijte na drobne navijalke. Najbolje je, da se tega lotite med vikendom, ko imate več časa. Zjutraj si lase navijte, pustite čez dan, da se lasje dobro posušijo, in zvečer odstranite navijalke. Kodre samo rahlo pretresite tako, da greste na rahlo s prsti skozi lase od korena do konic.

Nasvet: Nanesite kremo za kodranje las, ki lase definira, poveča volumen in sijaj ter jim izboljša strukturo.

Konjski rep

Plemenito skodran: lase navijte na navijalke, pustite, da se popolnoma posušijo, nato odstranite navijalke in lase z elastiko spnite skupaj. Sprednji del las umaknite s čela in jih z lasnico spnite nazaj (kot na sliki).

Nasvet: Za bolj sproščen videz pustite, da vam stranski prameni nežno padejo na obraz.

Videz Pepelke

Romantičen čop: pramen po pramenu lase od korena do konic navijte s kodralnikom za lase. Na vrhu glave rahlo natupirajte, kodre zadaj spnite v čop in popršite z utrjevalcem. Nekaj kodrov ob strani pustite, da nežno padejo na obraz.

Nasvet: Pramen las ovijte okoli elastike za lase.

Kodri

Za pričesko, kot je na sliki, si oprane lase obrišite z brisačo in nato z gnetenjem vtrite v lase peno z močnim utrjevanjem ali izdelek za kodranje in utrjevanje las in lase navijte na velike navijalke. Nato suhe pramene s prsti previdno razčešite.

Nasvet: Za zaključek kodre učvrstite z lakom za utrjevanje las.

Marilyn stil

Seksi bob s kodri: lase navijte na vroče navijalke in pustite, da se popolnoma posušijo in ohladijo. Odstranite navijalke in las ne krtačite, ampak jih samo s prsti in gelom oblikujte.

Nasvet: pri nanašanju gela lase nežno stiskajte med dlanmi.

Kodri v stilu dive

Na umite, z brisačoobrisane lase po celotni dolžini las nanesite peno za utrjevanje in volumen. Nato še mokre ali vlažne lase navijte na večje navijalke ali jih zvijte in z lasnicami spnite ob glavi. Lase posušite (s sušilnikom ali naravno), in ko so popolnoma suhi, odstranite navijalke oziroma lasnice. Lase nežno razrahljajte s prsti in pustite, da kodri prosto padejo.

Nasvet: Za glamurozen videz popolne dive in sijaj pričeske uporabite sprej z bleščicami.

Pričeska v stilu čarlstona

Ženstveno valovit bob: na celotno dolžino las nanesite gel ali peno za utrjevanje. Na strani naredite prečko in lase posušite s sušilnikom za lase. Pri oblikovanju pričeske si pomagajte z okroglo krtačo. Sprednji del las navijte na krtačo in posušite na stran. Prav tako z okroglo krtačo posušite zadnji del las, pri čemer pramene las sušite tako, da jih navijate navznoter.

Nasvet: Za bolj glamurozen videz pričesko utrdite in popršite s sprejem z leskom ali bleščicami.

Gladek bob

Gladki lasje so v trendu: na z brisačo osušene lase nanesite izdelek za ravnanje las in lase posušite. Pri sušenju uporabite veliko okroglo krtačo, ki jo med sušenjem rahlo vlecite stran od lasišča in jo na konicah zavijete rahlo

navznoter.

Nasvet: Za bolj gladek videz nanesite sprej za lesk ali izdelek za ravnanje las.