Lepotni nasveti Daljnega vzhoda

Lepotni nasveti Daljnega vzhoda (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2014 Vir: Lisa

Odkrivamo male skrivnosti lepote in zdravja žensk Daljnega vzhoda.

Čaj - deluje od znotraj in od zunaj

Čaj, kot ga poznamo danes, je odkril kitajski car Sheng Nung. Čarobni napitek iz Kitajske se je razširil v Japonsko, zahvaljujoč budističnemu menihu Yeiseiju, in hitro ga je začel uporabljati ves svet.

Že davno tega je čaj, zlasti zeleni, presegel okvirje uživanja, saj so njegove učinkovine pomembne za zdravje in lepoto.

Za čaj pravijo, da deluje od znotraj in od zunaj. Krepi kožne celice, uravnava krvni tlak, deluje proti agresivnim prostim radikalom in s tem proti staranju. Aminokisline in vitamini C in E spodbujajo mikrocirkulacijo, kozmetični izdelki pa skrbijo za mladosten videz.

Tonik na osnovi čaja lahko naredite tudi doma. Prah zelenega čaja raztopite v mineralni vodi, pustite stati nekaj minut in si očistite obraz.

Ginseng - korenina nesmrtnosti

Koren ginsenga v svoji neobičajni obliki skriva skrivnosti mladostne in gladke kože. Že dejstvo, da kilogram ginsenga lahko stane 100 evrov, pove, kako bogata je ta rastlina.

Ta dragi eliksir lepote spodbuja pretok krvi in izloča strupe iz organizma, krepi imunski sistem in spodbuja izmenjavo snovi v organizmu.

Poleg vseh vitaminov in mineralov (med njimi vitamine A, E in B12, kalcij, železo, mangan, riboflavin, niacin, fosfor, natrij, kalij in magnezij) vsebuje še substance, ki so podobne našim hormonom, zato redna uporaba te rastline spodbuja regeneracijo celic in vrača koži gladkost in svežino.

Kozmetične izdelke na osnovi ginsenga priporočajo za nego kože po hitri izgubi ali pridobitvi teže, zlasti v nosečnosti, ko je koža izpostavljena pokanju in strijam, saj ji vrača elastičnost in obnavlja njeno strukturo.

Bambus - borec proti stresu

Čeprav so bambus od nekdaj že uporabljali v alternativni medicini na Daljnem vzhodu, danes učinkovin te močne rastline, ki lahko zraste tudi do 30 metrov, ne izkoriščajo več dovolj, čeprav v zadnjem času na policah opazimo izdelke, ki vsebujejo bambus.

Znanstveniki so dokazali, da bambus vsebuje veliko vitamina C in da vsebuje kar 80 odstotkov silicijeve kisline, ki je odgovorna za lepo in čvrsto kožo, čvrste nohte in celjenje ran.

Sproščujoča masaža ali kopel z bambusovim oljem odstranjuje znake utrujenosti in ne pusti stresu, da poruši ravnovesje v koži.

Če pa bambus uporabljamo tudi v aromaterapiji, je počutje še boljše.