Naj vas ne ovirajo težave z mehurjem!

20. 4. 2009 Promocijsko sporočilo

Z izrazom oslabljen mehur opisujemo stanje, ko nam urin nehotno uhaja. Uhajajo lahko manjše količine urina, morda le nekaj kapljic. Izloči pa se lahko celotna količina urina, ki je v mehurju.

Štiri običajne oblike težav z nadzorovanjem praznjenja mehurja
  • Pri stresni inkontinenci pride do nenadnega uhajanja urina ob smejanju, kašljanju, kihanju ali ob telesni aktivnosti. Najpogostejši krivec so oslabljene mišice medeničnega dna. Mišice medeničnega dna se lahko raztegnejo in oslabijo pri porodu. Tudi prekomerna telesna teža ali menopavza sta lahko zrok težav pa tudi poškodbe živčevja, določena zdravila, zaprtje in vnetja sečil.
  • O urgentni inkontinenci govorimo ko začutimo nenadno in močno potrebo po uriniranju, kljub našim naporom nam urina ne uspe zadržati.
  • Pretočna inkontinenca – mehur se ne more popolnoma izprazniti, zato se urin nabira ter izteka v drobnem curku.
  • Pogosto imamo lahko znake tipične za več kot eno samo vrsto težav in takrat govorimo o mešani inkontinenci.

V primeru takih težav vam svetujemo, da se pogovorite z zdravnikom.

Izberite TENA Lady

Zakaj v primeru težav z oslabljenim mehurjem izbrati pripomočke TENA Lady namesto običajnih ščitnikov perila in vložkov?

  • Ker zadržijo urin v notranjosti, zato zagotavljajo večjo suhost in s tem zdravo kožo.
  • Ker preprečujejo neprijeten vonj.

Izdelki TENA Lady vsebujejo Odour controlTM, ki preprečuje nastanek neprijetnega vonja, ki se pri navadnih vložkih hitro razvije. Novo vpojno jedro z Odour controlTM ohranja zmanjšano pH vrednost, kar zavre razkroj urina in s tem razvoj neprijetnih vonjav.

  • Ker zagotavljajo hitrejše vpijanje.

Edinstven QuickDry vrhnji sloj (v Lady Mini in Lady Mini Plus predlogah) omogoča izredno hitro vpijanje in izjemno suhost. Ostanejo štirikrat bolj suhi od običajnih ženskih vložkov.

Predloge TENA Lady so posebej oblikovane za težave z mehurjem

Pri ljudeh, ki so inkontinentni, se pojavi strah pred neprijetnim vonjem, želja po diskretnosti, ohranjanju dostojanstva … Izdelki TENA poskušajo ugoditi tudi tem potrebam.

Izdelke TENA lahko dobite v lekarnah, specializiranih prodajalnah, v nekaterih hipermarketih in drogerijah. Lahko jih kupite, če pa zdravnik oceni stanje težav z uhajanjem urina kot resnejše vam bo izdelke predpisal na naročilnico za tehnični pripomoček (v breme ZZZS). Zato se v primeru težav z oslabljenim mehurjem pogovorite z zdravnikom. Medtem pa je za lajšanje težav najboljša rešitev TENA.

Tena Lady vložkiS pomočjo TENA Lady se lahko sprostite. TENA Lady predloge so tako diskretne kot higienski vložki, vendar so narejeni posebej za težave z oslabljenih mehurjem.

TENA Lady predloge vam omogočajo samozavestno in normalno življenje.

www.tena.si