Naravno beljenje zob

Naravno beljenje zob (foto: Profimedia) Profimedia
19. 6. 2016

Včasih redno ščetkanje ni dovolj, da bi se znebili madežev. Zato smo malo preverili, kako lahko povsem naravno poskrbimo, da bo naš nasmeh ostal opažen.

Trikrat hura za vodo

Pijte več vode. Že en požirek po koncu obroka bo naredil zelo veliko za čistočo zob. In naj ponovimo staro mantro: preventiva je najboljša izbira.

Aktivno oglje

V lekarni ali kateri dobro založeni trgovini z zdravo hrano kupite aktivno oglje. Zmešajte ga z vodo in za 2 minuti nanesite na zobe. Splaknite! Ne bojte se, vaši zobje ne bodo postali črni, pokazala se bo le vaša naravna barva zob. Aktivno oglje odlično pomaga tudi pri zelo občutljivih zobeh.

Soda bikarbona

Vsestranska soda. Ja, tudi pri beljenju zob je izjemno učinkovita. Zmešajte malo sode s sveže iztisnjenim sokom limone, mešanico nanesite na očiščene zobe in jo pustite delovati minuto. Druga varianta je kombinacija sode in nekaj kapljic kisa.

Opozorilo: zmesi ne puščajte na zobeh dlje kot minuto, saj se lahko s tm poškoduje zobna sklenina! Postopek ponovite dva- do trikrat na mesec.

Mimogrede pa lahko s pomočjo sode poskrbite še za svež dah, lepo kožo in za mehke lase. Preberite: 18 načinov uporabe sode bikarbone.

Sadna mešanica - instant rešitev

Ko pride čas svežega sadja, navalite na jagode in ananas.

  • Jagode vsebujejo kislino, ki pomaga odstraniti madeže,
  • ananas pa vsebuje encim bromelain, ki preprečuje, da bi se umazanija nalagala na zobeh.

Enostavno zmečkajte sadje ter ga za nekaj minut nanesite na zobe. In na koncu zobe obvezno splaknite.

Še en dober razlog, zakaj je zdravo jesti zelenjavo

Trda zelenjava z veliko vlakninami, kot sta na primer zelena in korenje, pride tudi v najmanjše luknjice, kjer se nabira umazanija, in jih očisti. Da ne pozabimo še omeniti, da zelenjava prežene slab zadah in odstrani madeže z zobnih površin. Torej, po popoldanski kavi si privoščite še korenček.

Priporočamo: Domača zobna krema