Novi anticelulitni tretmaji

15. 4. 2010

Celulit je pomarančni videz kože, ki je v veliko primerih tudi zelo boleč.  Želatinasta snov, ki je sestavljena iz maščobe, vode in odpadkov je tik pod kožo in nastane zaradi zastajanja tekočine  v tkivu. Predstavljamo vam nekaj metod, s katerimi ga lahko odstranite ali zmanjšate.

Katere faze celulita poznamo?

Poznamo 4 faze celulita, in sicer:

1. faza: celulit navzven ni opazen;

2. faza: celulit je navzven komaj opazen;

3. faza: koža je očitno spremenjena in podobna pomarančni lupini;

4. faza: koža je močno in neenakomerno spremenjena.

V prvi fazi nastajanja se celulit ne opazi, ko pa začne tekočina počasi zastajati, se pod prsti začutijo drobni vozlički. Počasi tekočina postaja gostejša, koža se vse bolj guba in tako dobi videz pomarančne kože.

Ko pa tekočina postane gosta in vozlički trdi, nastanejo luknjice in zatrdline. V začetnih fazah, na primer prvi ali drugi fazi, je njegova odprava nedvomno lažja kot v tretji ali četrti.

Izmera, masaža, telovadba, svetovanje

V Valens Augusta Wellnessu v Grand hotelu Primus na Ptuju vam z napravo Cont-Flex izmerijo stopnjo celulita na podlagi termografije, ki ugotavlja prisotnost in fazo celulita na podlagi spremembe temperatur v telesu.

Področja pod kožo, kjer je celulit, imajo namreč nižjo temperaturo, ki jo termografski instrument natančno zazna in določi. Termografija je neinvazivna metoda, ki zazna nastanek celulita v zgodnji fazi, ko ta še ni določljiv z dotikom.

Glede na svoje stanje boste skupaj izbrali ustrezni proticelulitni progam, priporočili pa vam bodo tudi nadaljnjo nego na domu. Po opravljenem programu vam bodo znova preverili stanje s termografsko metodo. Vadba na orodju Kinesis omogoča, da treniramo več mišic hkrati ali po želji vsako posamezno mišico.

Vadba je primerna za začetnike in tudi za zahtevne uporabnike, saj lahko izvajamo lažje ali težje vaje, ker se težnostna stopnja vaj in uteži lahko prilagaja individualno. Pri proticelulitnem programu in programu za oblikovanje telesa vam bodo izkušeni terapevti svetovali vam prilagojene vaje.

Program boste nadaljevali z anticelulitnim tretmajem, ki ga začnemo z osvežitvijo telesa s termalno vodo, nadaljujemo s pilingom telesa, nato nanesejo posebno anticelulitno oblogo z dodatkom čistih eteričnih olj, ki topijo maščobo in pospešujejo delovanje krvnega obtoka.

Oblogo pustijo 20 minut in odstranijo. Tretma se konča z nanosom anticelulitnega gela in masažo nog. Za več informacij lahko pokličete 02 74 94 150 ali pošljete elektronski pošto wellness@terme-ptuj.si.

Dermosonic

Metoda Dermosonic kombinira ultrazvok in vakuumsko masažo ter neinvazivno in neboleče odpravlja estetske nepravilnosti, ki se pojavijo na koži in v podkožju.

Z metodo Dermosonic opazneje in trajneje zmanjšamo pojav celulita, drugih oblik podkožnih maščob, brazgotin in strij po nosečnosti, izboljšamo elastičnost kože in odpravljamo motnje v perifernem obtoku. Metoda je primerna za oblikovanje problematičnih delov telesa, kot so boki, stegna, trebuh, pas in nadlahti. Kot dodatna terapija je primerna tudi pri regeneraciji kože po opeklinah ter pred operacijskimi posegi, kot je liposukcija, ali po njih.

Bodyter

Bodyter je najnovejše odkritje družbe Sorisa, svetovno znane po elektronski opremi, ki daje odlične rezultate tako v medicini kot v kozmetiki. Toplotna stimulacija z infrardečimi žarki ponuja sedem različnih načinov delovanja, ki omogočajo odstranjevanje celulita, utrjevanje mišic in preoblikovanje telesa, vzdrževanje kondicije ter globoko sproščanje.

Bodyter z možnostjo različnih toplotnih nastavitev dokazano razgrajuje podkožno maščobno tkivo in celulit, vrača mišicam čvrstost in prožnost, izboljša videz in elastičnost kože, poleg tega pa pomaga telesu, da se s potenjem očisti toksinov. Bodyter omogoča kar največjo prilagoditev delovanja željam vsake posameznice in s tem kar največje zadovoljstvo s končnim rezultatom. Več na www.arteja.si

Kavitacija

Ultrazvok - kavitacijski sistem je v svetu na prvem mestu med terapijami za odpravljanja celulita, saj deluje s frekvenco 400 kHz, kar omogoča najboljšo učinkovitost brez poškodbe tkiv. Tresljaji, ki jih sproži v globino tkiva, omogočajo, da se maščobna celica odpre, limfa pobere odpadne produkte, ki jih maščobna celica izloči, in ti se z urinom odstranijo iz telesa. Že po končani prvi terapiji je viden konkreten rezultat – zmanjšan je tako celulit kot obseg!

Terapija je popolnoma neboleča, sestavljena je iz treh pomembnih faz – odpiranja limfnih poti, ultrazvočne terapije in zaključne drenaže. Ultrazvočno kavitacijo izvajajo v salonih Linea Snella po vsej Sloveniji, kjer vam naredijo brezplačen prvi pregled in vam pismo jamčijo za uspeh. Več na www.lineasnella.si ali brezplačni številki 080 15 88.

VelaSmooth

VelaSmooth je revolucionarna novost v boju proti celulitu, ki jo izvajajo na kliniki Dermatologija Bartenjev - Rogl. Gre za prvi neinvaziven postopek, ki prodre dovolj globoko v maščobno tkivo, da tam sproži spremembe v presnovi.

Njegova učinkovitost je klinično dokazana. Po 8–10 ponovitvah je bilo strokovno ocenjeno izboljšanje vsaj 50-odstotno, subjektivna ocena obravnavanih žensk pa še višja. Ob rednih vzdrževalnih ponovitvah enkrat do dvakrat na mesec se izboljšanje ne le vzdržuje, temveč celo stopnjuje.

VelaSmooth je prva in za zdaj edina medicinska naprava proti celulitu, ki temelji na elektro-optični sinergiji, kombinaciji bipolarne radiofrekvence (RF), infrardečega sevanja (IR), masaže in vleka s pomočjo vakuuma. IR in RF segrevata kožo do 15 milimetrov globoko (IR do 5 mm, RF pa 5–15 mm), s tem zvečata presnovo v maščobnih celicah, sledi zmanjšanje maščobnih skupkov.

Vakuumski vlek razširi žile v koži in podkožju, posledično boljša prekrvitev pa dodatno pospešuje presnovo maščob in tvorbo svežih vezivnih vlaken. Masaža z gnetenjem in vakuumski vlek sproščata zategla vezivna vlakna in izrazito pospešita odtok nakopičene medcelične tekočine v limfno žilje.

Na mestih posega z VelaSmoothom opažamo: bistveno zmanjšanje celulita, preoblikovanje (učvrstitev) obravnavanih delov telesa, izboljšanje krvnega pretoka in ublažitev mišične bolečine po telesni vadbi.

Pred začetkom terapije se bo z vami pogovoril in vas pregledal zdravnik ter vam odgovoril na morebitna vprašanja. Za postopek se uležete na mizo in terapevtka vam moteča mesta premaže z nežno raztopino, ki olajšuje drsenje naprave po koži. Z napravo nato večkrat zapored drsi po predelih s celulitom, dokler koža ne pordi.

Pri tem občutite močno, lahko tudi malce neprijetno masiranje in toploto. Postopek se izvaja na stegnih, zadnjici, spodnjem delu trebuha, nadlakteh in zgornjem delu prsnega koša. V enem obisku lahko obdelujemo posamezen del telesa ali poljubno kombinacijo. Običajno so postopki dvakrat na teden, 4–7 tednov zapored. Za vzdrževanje pridobljenega oziroma za razbijanje najbolj trdovratnega celulita pa nato nadaljujemo enkrat do dvakrat na mesec. Več na www.dermatologija.eu, ali na telefonski številki 01 514 17 00.

Beautytek

Čudežni pomlajevalni tretma za lifting obraza in preoblikovanje telesa je najsodobnejša aparatura. Beautytek udobno, varno in neboleče zmanjšuje maščobne obloge, celulit, gladi gube, učvrsti prsi, zmanjšuje strije in brazgotine ter krepi mišice. Rezultati so vidni že po nekaj obiskih. Več na www.harmonija.eu.