Tega med tuširanjem ne bi smeli početi

Tega med tuširanjem ne bi smeli početi (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2017

Rutini pod prho do sedaj verjetno niste posvečali preveč pozornosti, vendar so nekatere navade precej škodljive za kožo in zdravje. Prepričajte se, da jih ne počnete tudi vi.

Uporabljanje vroče vode

Nikoli se ne bi smeli tuširati s prevročo vodo, saj takšna prha s kože spere preveč naravnih olj. Posledica rednih vročih prh je suha in srbeča koža, kar je vse prej kot privlačno. Poleg tega imate občutek nenehne srbečice. Vroča prha tu in tam ne bo povzročila velike škode, izogibajte pa se rednemu namakanju v pretopli vodi.

Dolge prhe

Privlačna je misel, da bi pod prho ostali še nekaj trenutkov, še posebej takrat, ko je zunaj mrzlo. Vendar so posledice lahko enake kot pri tuširanju z vročo vodo: suha in dražeča koža. Povprečen čas tuširanja naj bi bil osem minut. To bo prizadelo ljubitelje dolgih prh, vendar so te (na žalost) koži škodljive.

Uporaba gelov za čiščenje kože

Ko gel za čiščenje nanesete na mokre roke in ob tem teče voda, se bo večina sprala še preden ga boste nanesli na telo. če pa vam to uspe, se bo verjetno spral preden bi dosegli želen učinek. Bolje bo, da ga na želene predele namažete izven prhe in jo uporabite le za spiranje po določenem času.

Uporaba gobice za tuširanje

Gobica za tuširanje hitro postane dom številnih bakterij. Ob pretirani (vsakdanji) uporabi boste postali gojišče drobcenih bitij na dveh nogah. Priporočljivo je, da z uporabo ne pretiravate in skrbite za higieno gobice.

Šampon na delno mokrih laseh

Pred uporabo šampona poskrbite, da so vaši lasje popolnoma mokri. V nasprotnem primeru se ne bo pravilno penil in porabili ga boste več, kot ga potrebujete. To je še posebej pomembno pri šamponih brez sulfata, saj nimajo sestavine, ki bi jim bila v pomoč pri penjenju.

Uporaba oljnih izdelkov

Zakaj ne bi poleg gela za čiščenje kar po prho nanesli še drugih izdelkov za nego kože? Oljnati izdelki so zelo mastni, zato ob spiranju hitro ustvarijo spolzka tla. Ker se pod prho še prehitro zgodijo poškodbe, je to povsem nepotrebna nevarnost. Morda boste nekajkrat vseeno poskusili, vendar vam bo ob prvem spodrsljaju žal.

Preberite tudi: