"Zobna pasta poskrbi za čvrste in večje prsi."

"Zobna pasta poskrbi za čvrste in večje prsi." (foto: Profimedia) Profimedia
4. 5. 2022

Nekatere ženske si očitno na prsi nanašajo zobno pasto, da bi jih učvrstile in povečale.

Nov dan, nova nenavadna zdravstvena trditev, ki je preplavila internet. No, ta pravzaprav ni nič novega. Uporabnica YouTuba z imenom Editorial Naturalbeauty556 je že pred leti delila videoposnetek, v katerem trdi, da z zobno pasto poskrbite za bolj čvrste, dvignjene in večje prsi. V samo petih dneh! "Brez šale," še zapiše v naslovu. 

V videu nato trdi, da gre za mešanico zobne paste, moke, beljakov in kumare, ki učvrsti povešene prsi. Po mnenju Editorial Naturalbeauty556 zobna pasta zmanjša pore in napne kožo.

Seveda je to le eden od številnih video posnetkov, ki predlagajo različne trike za učvrstitev in/ali povečanje prsi.   

TOREJ: Ali zobna pasta res izboljša čvrstost in poskrbi za večje prsi?

Edina stvar, ki jo bo zobna pasta naredila, je, da bo dala vašim prsim metino svežino, je za revijo Women's Health razložila dr. Jennifer Wider. Morda bo prisoten začasen občutek zategnjenosti, ko se zobna pasta posuši, vendar bo ta hitro izginil, ko boste pasto sprali, še razloži strokovnjakinja. 

In pri nekaterih ženskah se lahko pojavi draženje kože ali kontaktni dermatitis, kožni izpuščaj, ki ga povzročijo določene snovi – v tem primeru zobna pasta. 

Če želite bolj čvrste prsi, nosite dober podporni modrček in redno izvajajte vaje za prsne mišice, da jih okrepite in tako rahlo dvignete prsi. Zobno pasto pa prihranite za umivanje zob.