Novi Berlingo je legenda med vozili za prosti čas

Novi Berlingo je legenda med vozili za prosti čas (foto: Citroen) Citroen
16. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Po več kot dveh desetletjih na trgu je novi Citroën Berlingo prav tako svež, kot takrat, ko je na cesto zapeljala prva generacija legendarnega avtomobila.

Visoko sedenje, preglednost, dovolj prostora v kabini in prtljažniku, prilagodljiva notranjost. Vse to so karakteristike avtomobilov, kakršne išče večina mlajših in bolj aktivnih družin.

Na trgu je veliko vozil, ki izpolnjujejo kar nekaj izmed zgoraj naštetih zahtev, le redki pa so takšni, ki zmorejo prav na vseh izmed navedenih področjih enostavno navdušiti.

Mi za enega vemo zagotovo: Novi Berlingo.

Novi Berlingo ostaja dinamičen, mladosten in igriv. Po duši torej prav takšen, kakršen je bil Berlingo prve generacije, ki je na trg zapeljal že davnega leta 1996. In že takrat je bil tudi (brez kakršnegakoli pretiravanja) edinstven. Nenazadnje povsem samostojno ustanovil razred enoprostorskih vozil za prosti čas, pri katerih sta udobje in uporabnost izrednega pomena. Prav obe lastnosti pa sta do danes ostala ključna elementa Berlinga.

Enoprostorska zasnova je bila vedno ključ do uporabnosti. Avtomobil mladim družinam ponuja do sedem sedežev in še vedno dovolj prostora za vso prtljago, tudi po skritih predalih v kabini, katerih prostornina znaša več kot 100 litrov. Po zaslugi velikih steklenih površin na straneh vozila in na strehi je kabina izredno svetla in se zdi še večja kot je, otroci pa bodo lahko uživali ob pogledu na pokrajino, skozi katero se peljete.

Novi Berlingo pa vendarle ni namenjen zgolj mladim družinam. Še posebno mladi in aktivni pari boste z njim uživali ne glede na to kam greste. Če greste na kampiranje, boste vanj brez težav spravili vso opremo za kampiranje, kolesarji boste v njem našli idealnega partnerja za prevoz koles, pa tudi pohodnikom bo pomagal pri odkrivanju novih ciljev in vršacev.

Si Berlingo po 22-ih letih zasluži oznako legendaren?

Vsekakor! A novi Berlingo s svojim videzom deluje povsem mladostno in sveže, ob tem pa komaj čaka na nove dogodivščine.