5 x top zabava v hladnih dneh

5  x top zabava v hladnih dneh (foto: Shutterstock) Shutterstock
19. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

V hladnih jesenskih in zimskih dneh je še vedno veliko možnosti za aktivnosti na svežem zraku, a včasih se preprosto prileže ostati v zavetju doma, kjer pa si lahko z družino ali prijatelji pripravimo najboljšo domačo zabavo.

1 Družinska pantomima ali Activity

Kdo je ne pozna?! Še vedno je to ena od najbolj zabavnih družabnih iger! Pa obudimo spomin, kako se je lotimo. Vsak od igralcev naj na listek napiše predmet, pojem, naslov filma ali karkoli drugega, listke nato poberite v vrečko. Razdelite se po parih ali v skupine. Eden od igralcev iz skupine, ki je prva na vrsti, izžreba listek iz vrečke in poskuša preostalim v svoji ekipi brez uporabe besed in zvokov le s pantomimo pokazati napisano besedo. Če skupina v določenem času ugane besedo, dobi točko, če ne, ostane brez nje. Nadaljuje naslednja skupina in tako naprej, dokler ne izžrebate vseh besed.

Družabna igra Activity med drugim vsebuje tudi pantomimo, ponuja pa še druge vrste zabavnega preizkušanja.

 

2 Limone

Za to igro ne potrebujemo pripomočkov, le spretne jezike. Več je igralcev, bolj zabavna je lahko ta igra. Igralcem se v smeri urnega kazalca podeli število (namišljenih) limon (prvi igralec je ena limona, drugi igralec je dve limoni, tretji tri limone itd.). Začne prvi igralec, ki mora na hitro izgovoriti: 1 limona (najprej svoje število), pol limone (to je vedno enako), tri (štiri/ dve/sedem itd.) limone (tu izbere kateregakoli od igralcev, ki sedijo za mizo). Če je bil poklican igralec, ki ima tri limone, ta nadaljuje igro − izgovori: tri limone, pol limone, sedem limon. Sedmica nadaljuje ... In zdaj k najbolj zabavnemu delu igre: Vsakemu, ki se mu zaplete jezik, se dodeli kazen! 

 

3 Namišljeno besedilo s skupnimi močmi

Nekdo v družbi pisno pripravi besedilo tako, da uporabi čim več lastnih imen in predmetov (na primer govor, ki bi ga govorili pred veliko skupino povabljencev na poroki), ki ga preostali ne smejo videti. Naloga vsakega udeleženca nato je, da pove po en pridevnik. V govor po vrsti vpisujete pridevnike in ničesar ne popravljate. Na koncu preberete besedilo, ki večinoma seveda izpade zelo hecno. Na primer:

Veseli me, da se je danes ČUDNA družba zbrala v tej ČUDAŠKI gostilni. Kot vidim, smo navzoči vsi, razen ŽIVČNE Mance in BREZVEZNEGA Simona.

 

4 Človek, ne jezi se ali Naseljenci otoka Catan


Seveda, Človek, ne jezi se! Le kdaj ta igra ne 'vžge' za preganjanje dolgčasa in tudi za zabavo?Smeh je zagotovljen! Če se seveda ne jezite. ;) Verjetno pa marsikdo pozna tudi zelo priljubljeno igro Naseljenci otoka Catan, v kateri igralci naseljujejo neobljudeni otok Catan. Z gradnjo naselij in mest pridobivajo surovine na njim ustreznih poljih, s surovinami lahko naprej zidajo nadaljnja naselja, mesta, ceste ali pa jih vlagajo v razvoj … Zabavno, preizkusite (se) čim prej!

 

 

5 Skupinske računalniške igre

Popolna zabava je brez dvoma tudi igranje skupinskih računalniških igric! Pri tem vam bo prišla zelo prav nova Telemachova 'pogruntavščina'!

Telemach je namreč poskrbel za pravo televizijsko revolucijo, saj je predstavil prvi pametni sprejemnik pri nas, ki združuje televizijske vsebine z digitalnimi storitvami in aplikacijami Android TV, s čimer vsak televizor spremeni v pametni televizor. Ta največja tehnološka inovacija v regiji bo vašo dnevno sobo spremenila v središče zabave in dogajanja! Z novim sprejemnikom EON Smart Box lahko na televizorju uporabljate vse napredne funkcionalnosti televizije EON in storitve platforme Android TV.

 

Sprejemnik EON je opremljen z novim daljinskim upravljalnikom, ki se ponaša s tehnologijo Bluetooth in glasovnim iskanjem, kar bo bistveno olajšalo iskanje vsebin. Na vseh napravah ponuja enako število televizijskih programov in vsebin na zahtevo, ki jih je v EON-ovi knjižnici več kot 12.500. In kar je najboljše - EON bo na voljo vsem prebivalcem Slovenije, ne glede na to, ali se nahajajo v Telemachovem omrežju ali ne. Na Telemachovem GIGA omrežju pa lahko odslej uživate tudi v prenovljenih fiksnih paketih EON LIGHT, EON FULL in EON PREMIUM.