Aplikacija DRAJV na voljo tudi za iOS

Aplikacija DRAJV na voljo tudi za iOS (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
30. 6. 2015 Promocijsko sporočilo

Brezplačna mobilna aplikacija DRAJV, s katero lahko vozniki izboljšajo svojo vožnjo in hkrati prihranijo pri avtomobilskem zavarovanju, je zdaj na voljo tudi uporabnikom operacijskega sistema iOS. Aplikacijo si že lahko naložijo z obiskom spletne mobilne trgovine Apple App Store, prav tako jo najdejo tudi v storitvi Google Play.

Novost na slovenskem trgu

Aplikacija DRAJV sicer temelji na tehnološki rešitvi telematike, ki jo nekatere zavarovalnice v tujini že uspešno uporabljajo pri spremljanju, spodbujanju in nagrajevanju varnega ravnanja voznikov. S tem želi Zavarovalnica Triglav spodbujati, da ljudje vozijo varneje in izboljšajo vozne navade, s tem pa prispevati k večji varnosti v prometu. Gre za prvo tovrstno aplikacijo na slovenskih tleh, ki je primerna za vse voznike, še posebej pa za voznike začetnike.

Ugodnosti z uporabo aplikacije DRAJV

Če se bo posameznik izkazal kot varen voznik in bo njegova skupna ocena voženj vsaj 90 točk (narediti je treba 10 varnih voženj in skupaj vsaj 300 km), mu Zavarovalnica Triglav ponuja naslednje ugodnosti:

- 50-odstotno znižanje doplačila za mladega voznika (namesto 30-odstotno doplačilo velja ob unovčenju kode le 15-odstotno doplačilo),

- 100-odstotno znižanje doplačila za mladega voznika v kombinaciji z opravljeno Delavnico Triglav mladi in

- 5-odstotni popust za celotno premijo avtomobilskega zavarovanja.

Kako deluje aplikacija DRAJV?

Aplikacija DRAJV med snemanjem vožnje meri hitrost, pojemke in pospeške ter zaznava sile pri vožnji v ovinek. DRAJV ima prednaložene podatke o tem, kolikšne so hitrostne omejitve na določenih odsekih cest in pri vožnji sproti zaznava vse prekoračitve. Na oceno vožnje vpliva višina prekoračitve hitrosti – višja prekoračitev dovoljene hitrosti prinaša slabšo oceno vožnje. Ob prometni konici med delovnikom (7–9h in 15–17h) v mestih in ponoči (23–5h) vsa odstopanja od dovoljenih mej dodatno negativno vplivajo na končni rezultat. Zato v Zavarovalnici Triglav priporočajo, da so vozniki pri vožnji v tem času še bolj pazljivi na hitrost in dinamiko vožnje.

Po skoraj dveh tednih uporabe aplikacije DRAJV je registriranih že več kot 2500 uporabnikov. Več o aplikaciji na drajv.triglav.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri