Električna Hyundai Kona - kompaktni športni terenec

14. 2. 2019 Promocijsko sporočilo

Električni avtomobili so postali v zelo kratkem času naša realnost, in ne več samo prihodnost iz znanstvenofantastičnih filmov. Od prvih poskusov, ki so bili bolj ali manj omejeni s kratkim dosegom zaradi slabotne baterije ali velike porabe elektrike, so pri Hyundaiu naredili velik skok naprej. Električna Kona, kompaktni športni terenec z enim polnjenjem doseže več kot 400 kilometrov z enim polnjenjem. To pa je že razdalja, ki vas nekam pripelje! Ob tem pa ponuja udobje sodobnega avtomobila z vsemi sodobnimi asistenčnimi sistemi in varnostnimi standardi.

Prav nihče ni nikoli dejal, da bi morala biti vo­žnja na električni pogon dolgočasna ali da mora električni avto delovati čudno, če ne že smešno. Nova električna Kona po zaslugi takoj razpoložljivega navora, ki pri različici z zmoglji­vostjo 64 kilovatnih ur postreže z navorom, ki je sicer značilen za športne avtomobile z veliko mo­čjo (navor znaša 395 njutonmetrov), od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v le 7,6 sekunde. To je pospešek, ki vas bo osupnil in pustil brez besed ter s široko odprtimi očmi. Seveda z njim ni treba dirkati, saj gre za družinski avto, a vseeno je do­bro, da veste, kaj lahko od takšnega električnega avtomobila pričakujete. Glede na želeni doseg vozila lahko izbirate med dvema različicama ba­terije, večjo in manjšo. Prva ima kapaciteto 39,3 kilovatne ure, s čimer z enim polnjenjem prepelje 289 kilometrov. Druga različica ima kapaciteto 64 kilovatnih ur, pri čemer eno polnjenje zadostu­je za 449 kilometrov. Dizajn nove električne Kone, ki izklesane poteze združuje s stilsko priostrenimi elementi in mišičastimi potezami, navduši z vsake­ga zornega kota. Zaprta maska motorja ni le spoj drznega oblikovanja in aerodinamičnih ambicij, temveč tudi ponosno naznanja električno poreklo nove električne Kone. S krepkimi črnimi obrobami blatnikov pride do izraza njen terenski značaj.

IZKUSITE NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV

Nova električna Kona je avtomobil, ki ne sklepa kompromisov. Z odlično kombinacijo prostornosti in vrhunskega dizajna na eni ter dosega z enim polnjenjem baterije, ki znaša kar 449 kilometrov, na drugi strani namreč predstavlja najboljše iz obeh svetov.

STIL PO VAŠEM OKUSU

Da bo električna Kona do potankosti kazala vaš osebni slog, lahko izbirate med kar 21 različnimi kombinacijami.

SEDEMPALČNI DIGITALNI ZASLON

Digitalna instrumentna plošča s sedempalčnim zaslonom poskrbi za pregleden prikaz izbrane­ga načina vožnje, pretoka energije in stanja na­polnjenosti baterije. S tem boste ves čas vedeli, koliko kilometrov še lahko prevozite do nasle­dnjega polnjenja baterije.

ZVOK VOZILA ZA VARNOST PEŠCEV

Električna vozila omogočajo bliskovite pospeške v skoraj popolni tišini. Za voznika je to izjemno, za pešce, ki so navajeni na zvok vozil s klasičnimi agregati, pa ne, saj ti električnih motorjev ne mo­rejo več slišati. Zato ima avto sistem, ki pri vožnji oddaja melodičen zvok in tako povečuje varnost, tako za pešce kot tudi za slepe in slabovidne, ko­lesarje in živali.

POLNJENJE NA DOMAČI VTIČNICI ALI NA HITRI POLNILNI POSTAJI

Električna Kona ponuja več načinov polnjenja ter vtičnic, tako da jo je mogoče priklopiti na vaše domače električno omrežje ali na hitro polnilno postajo, ki je v vaši bližini.

SISTEM ZA REGENERACIJO

ZAVORNE ENERGIJE

Ta sistem zbira električno energijo, ki nastane, ko vozilo zavira z elektromotorjem, in ne z zavora­mi. Zavorna energija, ki pri tem nastane, se shra­njuje v baterijah in s tem električni Koni omogoča višjo raven napolnjenosti. Intenzivnost delovanja sistema je mogoče preprosto nastaviti kar s po­močjo obvolanskih ročic.