Otvoritev največje CCC prodajalne v regiji

18. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

CCC Shoes and Bags, znani modni brend obutve in torbic, je odprl svojo največjo prodajalno z obutvijo v jugovzhodni Evropi, drugo v Ljubljani in 15. v Sloveniji, ki pa je hkrati največja CCC prodajalna v celotni regiji jugovzhodne Evrope.

 V nakupovalnem središču City park v Ljubljani, je CCC Shoes and Bags, v četrtek 18. aprila, odprl prodajalno na 2.100 kvadratnih metrih, drugo v Ljubljani in s tem 15. v Sloveniji, ki je tudi največja CCC prodajalna v celotni regiji jugovzhodne Evrope. Mednarodni proizvajalec in distributer obutve in modnih dodatkov CCC, konstantno vlaga v svoj prodajni prostor.

V prvem tromesečju leta 2019 je CCC razširil prodajni prostor v 18-ih državah za 37 odstotkov, na 675.000 m² in povečal prodajo za 72 odstotkov. Hkrati se je prodaja Skupine povečala za 57 odstotkov, na skoraj 241 milijonov evrov.

"V naši vodilni prodajalni, Super Vip klase, v Cityparku Ljubljana, največji CCC prodajalni v regiji jugovzhodne Evrope na 2.100 m², vam lahko ponudimo še večjo ponudbo kot v drugih prodajnih mestih. CCC odpira tako velike VIP prodajalne samo v glavnih mestih, do sedaj jih imamo samo na Dunaju, Varšavi in Budimpešti, «je povedal izvršni direktor CCC Gerald Zimmermann, ki vodi območje CCC (Slovenija, Hrvaška in Avstrija).

"Na zelo znani lokaciji v Cityparku ponujamo še širšo in posebno privlačno ponudbo modne ženske, moške in otroške obutve in torbic na dveh prodajnih nadstropjih z najsodobnejšo in posebej razvito prodajalno," je povedal Zimmermann. To ni samo v skladu s sedanjo CCC strategijo o širitvi prodajnega prostora, temveč omogoča kupcem posebej ugodno razmerje med ceno in kakovostjo ponudbe CCC.

"Pet let in pol, po vstopu CCC-ja na avstrijski, slovenski in hrvaški trg imamo trenutno skupno prodajno površino več kot 30.000 m². V Avstriji se zdaj premikamo od stopnje močne širitve prvih let do stopnje optimizacije prodajnega prostora," je pojasnil Zimmermann, ki je še vedno želi ustvariti cilj - približno 70 podružnic v Avstriji. "Za nas so najuspešnejši prodajni prostori med 600 m² in 900 m² - razen vodilnih prodajaln, katerih realizacija zahteva veliko potrpežljivosi, da bi našli ustrezne prostore."

"V Sloveniji danes obratujemo s 15. poslovalnicami s skupno površino skoraj 11.000 m², na Hrvaškem je trenutno 25 prodajnih mest s približno 16.500 m², v obeh državah pa se bo močno povečala prodajna površina skozi vse leto." CCC zaposluje več kot 500 ljudi v Avstriji, približno 170 v Sloveniji in 260 na Hrvaškem, «je dodal generalni direktor CCC Gerald Zimmermann.

CCC je največji proizvajalec obutve v Evropi, najhitreje rastoči proizvajalec obutve na celini in od leta 2014 največji v državah srednje in vzhodne Evrope. Z delnicami CCC se trguje na Varšavski borzi.

V prvem tromesečju leta 2019 je imela prodaja v skupina CCC S.A dosegla skoraj 241 milijonov evrov in s tem 57-odstotno povečanje prodaje v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2018. Hitro rastoča spletna trgovina, ki deluje v 15 državah, se je povečala za 72 odstotkov. Konec marca je imela CCC skupna približno 1.150 prodajaln s približno 675.000 m² prodajnih prostorov v 18 državah, kar pomeni, da je CCC prisoten v 23 državah, vključno s spletnimi trgovinami. V enem letu se je prodajni prostor povečal za 37 odstotkov!