5 odličnih trikov za uporabo enega najbolj zmogljivih telefonov na trgu

10. 1. 2018 Promocijsko sporočilo

Ne glede na vaše potrebe je dobro vedeti za kakšen bolj skrit trik, ki vam bo bodisi prihranil nekaj časa ali pa bo zgolj naredil uporabo vašega telefona bolj prijetno. Za vas smo zbrali pet najbolj zanimivih trikov, s katerimi boste resnično lahko izkoristili celoten potencial enega najbolj zmogljivih telefonov na trgu ta trenutek, Honorja 9.

1. Udobje za vaše oči

Honor 9Pametni telefoni nas spremljajo na vsakem koraku, zato ni nenavadno, da se znajde v vaši roki tudi v poznih večernih urah, ko je zunaj tema, v hiši pa gori le kakšna luč za ambient. Močna hladna svetloba z zaslona vašega pametnega telefona tako lahko hitro postane naporna za vaše oči.

Na srečo ima Honor 9 vgrajeno prikladno funkcijo, ki sliši na ime Udobje za oči. Z vklopom te funkcije se barve na zaslonu telefona premaknejo v bolj tople odtenke, zaradi česar bo gledanje v zaslon v večernih urah bistveno bolj prijetno, poleg tega pa se boste s tem izognili potencialno negativnemu učinku modre svetlobe na vaš spanec.

Funkcijo vklopite tako, da odprete predal z obvestili in med ikonami nad obvestili poiščete ikono s simbolom očesa, pod katero piše Udobje za oči. Opazili boste, da so barve na zaslonu dobile topel, rumen pridih. Če se sprehodite do nastavitev in v iskalnik vpišete Udobje za oči pa boste lahko spremenili intenzivnost učinka in celo uredili samodejni vklop in izklop ob želeni uri.

2. Dve aplikaciji na zaslonu hkrati

Honor 9Ste si kdaj želeli ogledati posnetek na YouTubu, medtem ko brskate po spletu? Ali pa ste morda želeli hkrati brskati po Facebooku in Twitterju? Vse to je mogoče na Honorju 9, če poznaš ta mali trik.

Za zagon načina s katerim lahko poganjate dve aplikaciji hkrati se morate najprej nahajati v eni od želenih aplikacij. Ko je aplikacija odprta, s členkom prsta narišite črto po sredini zaslona od leve proti desni strani. Trenutno odprta aplikacija se bo premaknila na zgornjo polovico zaslona, medtem ko bo na spodnji strani seznam odprtih aplikacij. Če vaša druga aplikacija še ni zagnana se sprehodite na namizje in jo zaženite.

Sedaj lahko s pomočjo drsnika, ki je označen s tremi pikami in se nahaja na meji med obema aplikacijama, spremenite razmerje med obema aplikacijama. Večopravilnost na potenco!

Honor 9

3. Predal za aplikacije

Če živite minimalistično življenje, potem vas morda jezi odsotnost predala z aplikacijami. Tam se nahajajo vse aplikacije, medtem, ko si na namizje namestite le tiste, ki so vam najbolj pomembne in jih najbolj pogosto uporabljate. Honor 9 omogoča tudi to. Sprehodite se v nastavitve in v iskalnik v nastavitvah vpišite Slog domačega zaslona.

Sedaj lahko namesto možnosti Standardno izbereš Predal in se odpravite nazaj na namizje, kjer vas v spodnji vrstici ikon čaka ikona za odprtje predala z aplikacijami, v katerem se nahajajo vse vaše aplikacije. Sedaj si lahko na namizje postavite le najbolj priljubljene aplikacije in s tem uživate v minimalističnem okolju po vaši meri.

4. Geste ali gumbi?

Honor 9 ima na prednji strani pod zaslonom vgrajen čitalnik prstnih odtisov, ki lahko hkrati služi kot navigacijski gumb s katerim upravljate s pomočjo gest. Tako vas kratek pritisk gumba odpelje en korak nazaj, dolgi pritisk pa vas odpelje na domači zaslon. Če po gumbu podrsate pa se odpre seznam odprtih aplikacij.

Morda vam je tak način rabe ljubši, vendar pa imate tudi možnost uporabe klasičnih navigacijskih gumbov na zaslonu. Katerikoli način vam je ljubši, lahko delovanje prilagodite svojim željam, če se sprehodite v nastavitve in v iskalno vrstico vpišete Navigacijska vrstica. Znotraj teh nastavitev lahko sedaj upravljanje s telefonom prilagodite svojim željam.

Honor 9

5. Upravljanje z eno roko

Čeprav Honor 9 nima največjega zaslona med telefoni pa je morda kljub temu to za koga izmed vas preveč in bi si želeli, da lahko s telefonom upravljate z eno roko. Tudi to vam je na voljo, če v nastavitvah v iskalnik vpišete UV za enoročno uporabo. Sedaj lahko vključite možnost Prikaz majhnega zaslona.

Ko imate vklopljeno to možnost lahko potegnete s prstom iz kateregakoli spodnjega kota zaslona proti sredini in slika na zaslonu se vam bo pomanjšala. Sedaj bo upravljanje z eno roko bistveno lažje.

Honor 9

Tvoj Honor 9

Sedaj, ko poznate nekaj novih trikov bo raba vašega Honorja 9 veliko bolj zabavna in učinkovita. Če pa ste se ravnokar odločili, da je Honor 9 telefon za vas lahko izkoristite Telemachovo ponudbo s katero poleg telefona Honor 9 prejmete še letno vinjeto za vaš avto. Prijetno s koristnim!

Z marcem pa bo k nam prišel tudi njegov manjši brat, Honor 9 Lite, ki naj bi predvidoma stal 299 € in bo kot nalašč za vse, ki morda ne potrebujete toliko moči pod pokrovom.