Pridružite se čistilni akciji Očistimo naše gore

6. 5. 2016 Promocijsko sporočilo

V šestih letih so obiskovalci gora v dolino odnesli že več kot 27 ton odpadkov v 150.000 vrečkah.

Zavarovalnica Triglav bo v sodelovanju z ljubitelji gora iz cele Slovenije v soboto, 7. maja 2016, ob 11 uri pri koči Luka na Mariborskem Pohorju, stopila v sedmo sezono tradicionalne planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore.

Zbor bo ob 10. uri ob vznožju gondolske žičnice Pohorska vzpenjača.

Letos želijo spodbuditi planince, da bi se tudi ob obisku planinskih koč vedli preudarno pri rabi naravnih virov in ravnanju z odpadki. Ob tem akcijo širijo navzgor, saj bodo dodali novih osem koč v visokogorju. In kar je najpomembneje, v akcijo je iz leta v leto vključenih vse več ljubiteljev narave, vključno s spletno skupnostjo podpornikov in ambasadorjev Očistimo naše gore, ki skrbijo, da bodo v lepotah narave uživale tudi generacije za nami.

Za sodelujoče darila in zanimiv program

Vsi, ki se bodo v soboto pridružili pohodu, bodo v dar dobili majico akcije Očistimo naše gore ter obvezno opremo biorazgradljivo vrečko za pobiranje odpadkov – in rokavice. Na vrhu bo udeležence pričakala planinska malica in zabavno druženje. Kuža Pazi bo v bližini koče skril tudi gorske zaklade in organiziral geolov za otroke. Člani Gorske reševalne službe Maribor pa bodo pokazali, kako poskrbeti za varnost v gorah.

Svojo udeležbo lahko potrdite po e-pošti na naslovu pr@triglav.si.

Več informacij o akciji Očistimo naše gore najdete na www.ocistimogore.si