TENA Lady - zanesljivost pri inkontinenci

8. 10. 2008

Urinska inkontinenca (nehoteno uhajanje urina) je pri ženskah dvakrat pogostejša kot pri moških. Strokovnjaki svetujejo, da pri težavah z oslabljenim mehurjem namesto navadnih higienskih vložkov uporabljate pripomočke TENA Lady.

Zakaj prav TENA Lady?

Ker pripomočki TENA Lady v primerjavi z navadnimi ščitniki perila:

- zagotavljajo hitrejše vpijanje

- zadržijo urin v notranjosti

- preprečujejo neprijeten vonj

Večina TENA Lady izdelkov je pakirana posamično v plastičnem ovitku, kar uporabnicam zagotavlja higieničnost in diskretnost.

TENA Lady izdelki so vam na voljo v šestih različnih velikostih. Naročite brezplačni vzorec in preiskusite sami!

Vzrok in vrste inkontinence

Najpogostejši vzrok inkontinence pri ženskah so oslabljene mišice medeničnega dna zaradi nosečnosti, menopavze ali drugih razlogov (uroinfekti, posledice težkega poroda, močan kašelj . . ).

Obstajajo 4 osnovne oblike težav z nadzorovanjem praznjenja mehurja, vsaka ima drugačen vzrok in drugačne znake:

Stresna inkontinenca

Pri stresni inkontinenci pride do nenadnega uhajanja urina ob smejanju, kašljanju, kihanju ali ob telesni aktivnosti. Najpogostejši krivec so oslabljene mišice medeničnega dna.

Urgentna inkontinenca

O urgentni inkontinenci govorimo, ko začutimo nenadno in močno potrebo po uriniranju in kljub našim naporom nam urina ne uspe zadržati.

Pretočna inkontinenca

Pri pretočni inkontinenci se mehur ne more popolnoma izprazniti, zato se urin nabira ter izteka v drobnem curku kot pri prepolnem kozarcu.

Mešana inkontinenca

Kadar imamo znake, ki so tipični za več kot eno samo vrsto težav, govorimo o mešani inkontinenci. V takšnem primeru vam svetujemo, da se pogovorite z zdravnikom.

Samozavestne in sproščene s TENA Lady

Na TENA Lady pripomočke se lahko popolnoma zanesete, saj so diskretni in higienski in hkrati prilagojeni ženskam, ki trpijo zaradi težav z oslabljenih mehurjem. S TENA Lady boste spet samozavestne in sproščene!

Značke: lady TENA