Za sproščene praznične pojedine

Za sproščene praznične pojedine (foto: Shutterstock) Shutterstock
5. 12. 2018 Promocijsko sporočilo

December prinaša praznične pojedine, druženja, zabave … Vse te čudovite trenutke iztekajočega se leta, ki jih najraje preživimo ob jedeh, obrokih, obedih, hrani. Namig: ne pokvarimo si jih z mislijo na pomivanje posode!

Povabite prijatelje na praznično druženje ob dobro založeni mizi, a če se že namenite uživati v njihovi družbi, si hkrati ne dovolite, da bi vas v slabo voljo spravljala vsa posoda, ki jo boste potrebovali in umazali že med pripravo jedi, nato pa še ves jedilni set, v katerem jo boste gostom postregli.

Če imate pomivalni stroj, lahko uživate tako v kuhanju kot v jedi, ne da bi sploh pomislili na pospravljanje posode po druženju. Pa vendar – že vnaprej se dogovorite z nekom, na primer s partnerjem ali prijateljico, da bo vaš pomočnik pri nošenju z mize in zlaganju v pomivalni stroj. Ob tem se lahko dalje zabavata – ustvarita namišljeni 'tekoči trak', ki bo po hitrem postopku spravil vso umazano posodo tja, kamor sodi – v košari pomivalnega stroja. Še takšna pojedina v vas tako ne bo vzbujala slabih občutkov, ko se bo družba šele pozno zvečer odpravila domov!

Vse, kar morate storiti, je, da dokončno ozavestite vse prednosti pomivalnega stroja in mu začnete popolnoma zaupati, da bo delo več kot odlično opravil namesto vas. Naj postane vaš najboljši kuharski pomočnik, zaradi katerega boste še bolj z veseljem kuhali oziroma pripravljali hrano in jo postregli tudi večji družbi vam ljubih ljudi.

4 plusi pomivalnega stroja

+ prihranek pri vodi & elektriki

+ prihranek pri stroških & času

+ zmanjšanje ogljičnega odtisa

+ boljša higiena

Ozavestite prednosti strojnega pomivanja posode!

Prihranek pri vodi

Energijsko varčni modeli pomivalnih strojev porabijo bistveno manj vode, kot je porabite pri ročnem pomivanju posode. Povprečno boste za 'eno rundo' ročnega pomivanja porabili od 40 do 60 litrov vode, medtem ko je bo stroj porabil okoli 15 litrov. Človek torej za enako količino posode porabi štirikrat več vode kot stroj.

Prihranek pri energiji

Pri strojnem pomivanju naj bi porabili 2,5 kilovatni uri električne energije, pri ročnem pa za enako količino umazane posode človek porabi skoraj 30 odstotkov več. V zadnjih 20 letih se je s posodabljanjem pomivalnih strojev poraba energije močno zmanjšala (kar za okoli 30 odstotkov). Ker porabite bistveno manjšo količino vode, ste tako seveda tudi prijazni do okolja.

Prihranek pri mesečnih stroških

Posledično prihranek pri električni energiji in vodi seveda pomeni, da bo znesek na položnici za elektriko manjši.

Prihranek pri času

S strojnim pomivanjem posode pa prihranite tudi svoj dragoceni čas, in sicer dokazujejo, da lahko prihranimo do 4 ure časa na teden. Samo 9 minut je potrebnih, da popolnoma napolnimo pomivalni stroj in ga po pomivanju razložimo. Drgnjenje enake količine posode pa nam lahko vzame tudi do 30 minut. Seveda pa čas potrebuje stroj, ki delo opravi namesto vas. In ta čas je lahko namenjen vam za veliko bolj prijetna opravila, kot je branje knjige ali sprehod na svežem zraku.

Čistejša posoda

Posoda, pomita s pomivalnim strojem, je brezhibno čista, pa tudi sijoča in osušena. Ročno pomivanje je morda resda uspešnejše pri odstranjevanju dobro vidnih trdovratnih ostankov, a kar zadeva učinkovitost, vseeno zaostaja za strojem.

Za še bolj učinkovito pomivanje posode uporabite SOMAT GOLD

Nova in izboljšana tehnologija tablet, ki so jo ustvarili strokovnjaki družbe Henkel, vam bo pomagala pri odstranjevanju zasušenih ostankov hrane. Z novo tehnologijo Deep Clean prodre globoko v trdovratno umazanijo, kot so zasušeni madeži ali ostanki hrane in jih uspešno odstrani s posode. S svojo močno formulo z 12 funkcijami tablete odstranjujejo celo zažgane ostanke hrane brez predhodnega namakanja posode. Poleg tega Somat Gold zdaj prihaja v foliji, ki je topna v vodi, zato je ni več treba odstranjevati, in v novi embalaži prilagodljive oblike, zaradi katere lahko izdelek shranite v katerokoli omarico.

Prav tako je bila z novo tehnologijo globinskega čiščenja izboljšana formula gela Somat Gold v edinstveni plastenki z dvema predelkoma, ki združuje dve učinkoviti formuli za močno čiščenje in razmaščevanje. Gel je odlična izbira za lastnike majhnih pomivalnih strojev, saj se hitro raztopi in začne zgodaj delovati, zato je idealen za kratke cikle in nižje temperature pomivanja posode.

Značke: Henkel Somat