VIDEO: Nepozabni adventni Zagreb!

11. 11. 2016 Promocijsko sporočilo

Hrvaška prestolnica tudi letos obljublja čudovito božično zgodbo in nepozabna doživetja! Saj veste, ena najbolje varovanih skrivnosti o Hrvaški je namreč ta, da je adventni čas v Zagrebu eden najlepših v Evropi.

Lani v decembru je bil tudi razglašen za najboljši Advent v Evropi, a letos pa se bo odvijal med 26. novembrom in 8. januarjem 2017.

Program vključuje različne dogodke, koncerte, kulinarične specialitete in nekaj presenečenj. Pomislite na svečke, svetilke, konjske vprege, barvite izložbe, praznično hrano in pijačo, koncerte, zbore in veliko več.

Česa ne smete zamuditi:

Trg bana Josipa Jelačića - velikanski glavni trg se svetlika v glasbi in koncertih na velikem odru na prostem, s stojnicami s hrano in otroškim programom. Tu je tudi velikansko božično drevo, vodnjak pa se spremeni v velik svetlobni spektakel, ki ga razsvetljujejo velike sveče in kjer v prijetnem, ogrevanem in pokritem zimskem vrtu strežejo hrano in pijačo.

Trg bana Josipa Jelačića

Norčije na vzpenjači - inovativen, moderno kulturen in gastronomski dogodek v času adventa s prepoznavnim dizajnom in v sproščenem vzdušju.

Evropski park - območje za pešce v središču mesta ponuja živahen adventni dogodek: tržnico s spominki in božičnimi okraski, bogat izbor hrane in pijače ter večerne glasbene dogodke.

Park Zrinjevac - eden najlepših krajev v Zagrebu. Lampijoni razsvetljujejo drevored, stari glasbeni paviljon pa se spremeni v svetlečo palačo. Umetniške stojnice z izjemno ponudbo tradicionalnih božičnih daril, jedi in pijač. To je popoln kraj, kjer lahko izkusite zagrebške zimske specialitete.

Drsališče na Trgu kralja Tomislava - božična pravljica vas čaka v enem najlepših zagrebških parkov - drsališče, izbrana hrana in pijača kot tudi glasbeni dogodki.

Posebni ogledi - adventlahko odkrivate na različne načine, tudi z nekaj inovativnimi ogledi. Za tiste, ki bi radi vse odkrili sami, je na voljo Be There Zagreb - adventna pot. S pomočjo pametnih telefonov se lahko odpravite na ogled najzanimivejših adventnih dogodkov. Na tej poti boste lahko izkoristili obisk Zagreba in če se s hashtagom #BeThereZagreb prijavite na večini lokacij, vas čaka posebna nagrada.

Božična Pravljica v Čazma (30 minut iz Zagreba) - tu družina Salaj nadaljuje osupljivo tradicijo okraševanje hiše in vsakega centimetra okrog nje z utripajočimi božičnimi lučkami. Čudoviti barvni lampijoni in lučke vseh oblik in velikosti povsem spremenijo podobo kraja.

Novo leto v Zagrebu pomeni, da vsi pridejo na glavni trg in mestne ulice, na glasbene koncerte in proslavo v čudovitem vzdušju, ki se nadaljuje do zgodnjih jutranjih ur.

Hrvaška prestolnica pripovedujejo božično pravljico na očarljiv in tradicionalen način že sedmo leto. Preizkusite ga letošnjo zimo in spraševali se boste, zakaj ste potrebovali toliko časa.