Očistite črevo za srečno telo!

Očistite črevo za srečno telo! (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Prav ta trenutek je tisti pravi, da končno očistite črevo in prebudite prebavo na naraven način.

Zakaj?

Skozi leta nepravilnega prehranjevanja se na stenah prebavnega trakta nabirajo strupene obloge, ki povzročajo prehajanje strupov v krvni obtok in upočasnjujejo prebavo. Če ničesar ne storimo, te obloge zastrupljajo naše telo in upočasnjujejo prebavo. Pa ne samo to – preprečujejo tudi absorpcijo hranljivih snovi in med drugim lahko povzročajo utrujenost in glavobole.

 

Zaprtost je simptom

Stanje črevesja je res zelo pomembno za naše zdravje – da je nekaj narobe, da ne deluje, kot je treba, pa nas opozori zaprtje. Zaprtje pomeni redko iztrebljanje majhnih količin blata, ki ga spremlja mučno napenjanje ali pa zasušitev oziroma zatrditev blata, ki ji pravimo zapeka in povzroča bolečine pri iztrebljanju. Priporočljivo je, da odvajamo enkrat na dan.

 

Ukrepajte!

Na voljo je veliko načinov čiščenja črevesja doma, pri vsakem od njih pa obstajajo tudi plusi in minusi. Preden se lotite določene metode, jo vsekakor natančno proučite.

1 Tuširanje črevesja

Preden se lotite kakršnegakoli izpiranja črevesja, se res dobro poučite o načinih klistiranja, pravilni pripravi klistirne tekočine, stranskih učinkih, vseh plusih in minusih ... Ne le da je neprijetno, tudi o dobrodejnosti klistiranja obstajajo deljena mnenja. Uporabite zdravo pamet in se odločite za samo, če ste povsem prepričani, da je metoda varna. Vsekakor pa z izpiranjem črevesja ni dobro pretiravati.

2 Slana voda

Voda, ki jo zavrete in ji primešajte jedilno žlico morske ali himalajske soli, bo prečistila črevesje. Učinek soli bo vodo namreč pognal skozi črevesje. 'Recept' najdete na spletu, previdnost, kako pogosto to počnete, pa prav tako ne bo odveč.

3 Probiotiki

Za zdravo črevesno floro poskrbi probiotik. Redno se odločajte za navaden jogurt s probiotičnimi bakterijami ali kefir ali pa nabavite probiotik v kapsulah, ki vsebuje ogromno živih bakterij.

4 Semena

K prehrani dodajte semena, najbolje lanena, lahko pa tudi koromačeva ali semena oljne kadulje. Z rednim jemanjem mletega lanenega semena lahko očistite debelo in tanko črevo, se znebite sluzi, fekalnih odpadkov in parazitov ter vzpostavite zdravo črevesno floro.

5 Vlaknine

Prav vlaknine čudežno vzdržujejo zdravo delovanje našega črevesja. Pomagajo pri izpiranju toksinov in odpadnih snovi iz organizma. V debelem črevesju absorbirajo vodo in druge odpadne snovi ter jih izločajo skozi blato. Katera hrana jih vsebuje, skoraj gotovo že veste, za kraljico med njimi pa velja vlaknina psilium. V kombinaciji s slivo na povsem naraven način uredi prebavo, očisti prebavni trakt ter odpravi zaprtost.

Aktivne vlaknine odlikuje zmožnost vezave vode, zato postane blato mehkejše in lažje za odvajanje. Poleg tega pri potovanju skozi prebavni trakt nase veže stare obloge, in tako učinkovito očisti črevo, kot bi to naredili s krtačko.

AKTIVNE VLAKNINE PSYLLIOX so 

√ številka 1 med naravnimi rešitvami za urejeno prebavo in čisto črevo v lekarnah;

√ priročno pakirane v vrečicah za ohranjanje kakovosti in svežine;

√ prijetnega okusa po slivi;

√ primerne tudi za nosečnice in doječe matere.

√ preproste za uporabo: vsebino vrečke zamešamo v kozarec in popijemo.

 

 

Značke: Psylliox