25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Aida na Kongresnem trgu zaradi slabe vremenske napovedi že dan prej

Aida na Kongresnem trgu zaradi slabe vremenske napovedi že dan prej (foto: Ljubljana Festival) Ljubljana Festival
30. 6. 2019

Opera Aida, ki bo otvorila 67. Ljubljana Festival, bo zaradi slabe vremenske napovedi izvedena predčasno, in sicer v ponedeljek, 1. julija ob 21.30 na Kongresnem trgu. Vstopnic ni potrebno menjati, saj velja isti sedežni red.

  • Verdijeva Aida je gotovo ena najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini.
  • Od svoje prve uprizoritve leta 1871 je doživela že izredno veliko ponovitev in se trdno zasidrala v železni repertoar svetovnih opernih hiš.
  • Zgodba se dogaja v Egiptu v času faraonov, v ospredje pa postavlja za Verdija značilen ljubezenski trikotnik. Egipčanski poveljnik Radames je zaljubljen v zasužnjeno etiopsko princeso Aido, z njim pa se želi poročiti tudi hčerka egipčanskega kralja Amneris. Radames tako bije notranji boj med ljubeznijo do Aide in zvestobo svojemu kralju, njegova izbranka pa med globokimi čustvi do Radamesa ter ljubeznijo do očeta, etiopskega kralja.
  • Priljubljena opera bo tokrat izvedena v produkciji Festivala Ljubljana in koprodukciji Slovenske filharmonije, SNG Maribor ter HNK Split.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri