Počnete te stvari? 👇 Potem ni nič čudnega, da ste samski

Počnete te stvari? 👇 Potem ni nič čudnega, da ste samski (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

Možno je, da si sami zmanjšujete možnosti, da bi našli sorodno dušo in bili v razmerju. Preverite, ali počnete kaj od naslednjega. 

Ljubezen nas pogosto najde takrat, ko najmanj pričakujemo. Se vam zdi, da vas ne bo nikoli našla? Mogoče si sami delate veliko škode in ste samski, ker počnete kaj od tega. 

Zaradi teh stvari ste še vedno samski: 

Projicirate svoje pomanjkljivosti na druge

Mogoče vam ni všeč, kje se trenutno nahajate v življenju, ali imate določene travme, nerazrešene težave ... S čimer ni nič narobe, vsi imamo svoje težave. Vendar morate poskrbeti, da vsega tega ne projicirate na partnerja ali nekoga, s komer želite biti v zvezi. 

Partner vas je izbral, ker vas obožuje takšne, kot ste. Če ne bi cenil tega, kar imate in zmorete, ne bi bil z vami. Vračajte mu enako in cenite vse to, kar vam daje, namesto da nanj projicirate svoje težave. 

Pravite, da ste pripravljeni, ko v resnici niste

Ko najdete nekoga, ki zavrti vaš svet, bi se ga radi oprijeli in z njim vzpostavili odnos. Vendar ni vsakemu razmerju namenjeno, da bi trajalo večno. Iz nekaterih zvez se česa naučimo, v drugih sami delamo velike napake, v tretjih opazimo, česa si sploh želimo ... 

Pomembno je, da si po vsakem končanem odnosu vzamemo dovolj časa, da se postavimo na noge in smo čustveno stabilni. Če boste prehitro skočili v naslednjo zvezo, se iz nje ne bo izcimilo nič dobrega. 

Rečete DA, mislite NE

Ste v zvezah vedno zatrli svoje hobije in opustili aktivnosti, ki jih radi počnete, ker ste rekli DA vsemu, kar je hotel partner? Takšni odnosi ne bodo obstali večno. Vsak potrebuje nekaj časa zase, tudi partnerja, ki sta v razmerju. 

Postavljanje svojih mej v odnosu je izjemnega pomena. Ko boste naslednjič v razmerju, ne opustite hobijev, pač pa skušajta s partnerjem uskladiti urnike in nekaj časa preživeti skupaj, nekaj vsak zase. 

Niste dovolj ranljivi

Vedno kažete svoje dobre plati in lepe lastnosti. Kaj pa slabe? Nihče jih ne kaže kar tako in zlahka, vendar si partner to zasluži, posebno ko sta skupaj dlje časa. Če se nikoli niste morali dovolj odpreti in pokazati partnerju svojega obraza, potem ste dobili odgovor, zakaj so se zveze končale. 

Ko eden daje vse, drugi pa ni pripravljen v odnos dati toliko sebe, prvi čuti neiskrenost. 

Ne poveste, kaj želite

Nesreča in propadle zveze lahko kažejo tudi na to, da v nobenem odnosu vaše potrebe niso bile izpolnjene. 

Mogoče ste razmišljali, da imate pač takratnega partnerja radi in se vam zato ni težko odreči vsemu, kar bi hoteli od razmerja vi. Njegove želje ste postavili v ospredje, svoje pa popolnoma zanemarili. Tako ne boste nikoli srečni. V naslednjem odnosu kljub temu izrazite svoje mnenje, povejte, katere vrednote postavljate na prva mesta, kakšnega življenjskega sloga si želite ...

Prisluhnite pogovoru z Borutom Pahorjem! 

Tokrat gosti Katarino Čas, ki je v podkastu razkrila vse o nesojenem prizoru z Leonardom DiCapriem: "Bila sem precej razočarana, želela sem nazaj domov."