Podajte se na potovanje v navidezno resničnost

Podajte se na potovanje v navidezno resničnost (foto: zasebni arhiv) zasebni arhiv
19. 12. 2018 Promocijsko sporočilo

V družbi voditelja Davida Urankarja in priljubljenega raperja Trkaja je HTC predstavil sistem navidezne resničnosti za domačo uporabo.

HTC je uradno predstavil svoj sistem za navidezno resničnost (VR) VIVE, ki bo od sedaj dostopen tudi v številnih slovenskih trgovinah. VIVE je trenutno najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu, ki uporabnikom prinaša najbolj pristno izkušnjo navidezne resničnosti. Poleg HTC VIVE sta bila predstavljena tudi profesionalna različica VIVE Pro in brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki bosta pri nas na voljo v prihodnjem letu.

»Izjemno smo veseli, da smo v Sloveniji, kot prvi državi srednje in vzhodne Evrope, ponudili najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu,« je povedala Petra Razić, direktorica regije Adriatic v HTC.

VIVE vključuje:
  • naglavni sistem z dvema OLED zaslonoma 9,14 cm (3,6"), vsak s 1080x1200 točk (skupno 2160x1200 točk)

  • sprednjo kamero (ki omogoča uporabo scenarijev obogatene resničnosti ali ogled realnega sveta, medtem ko smo v navideznem)

  • vidno polje 110°, vgrajen mikrofon in prilagodljivi trak

  • možnost uporabe skupaj s korekcijskimi očali

  • obrazno blazinico za povečano udobje med uporabo

Komplet vsebuje tudi dve krmilni enoti z brezžično povezavo in s povratnimi informacijami v obliki vibriranja, ki se lahko uporabljata z enim polnjenjem do 6 ur ter dve bazni postaji. Pokrivata 360 stopinj uporabljenega prostora, medtem ko se lahko namestita na poljubno površino ali na standardna stojala (niso vključena).

htc vive

Poleg VIVE je HTC predstavil tudi VIVE Pro, vrhunsko rešitev za profesionalne uporabnike VR. Vključuje naglavni sistem VIVE Pro, brezžična krmilnika in izboljšani bazni postaji za sledenje SteamVR s še večjo pokritostjo prostora. Poleg vizualnih funkcij ima VIVE Pro vgrajene tudi slušalke z ojačevalnikom, ki ustvarjajo izjemno doživet občutek pri uporabi. 

Za brezžično igranje VIVE ali VIVE Pro je na voljo brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter s skoraj ničelno zakasnitvijo.