Oprah Winfrey na svojem vrtu pridelala največjo ... No, preverite sami (in zakaj morate tudi vi vrtnariti!)

Oprah Winfrey na svojem vrtu pridelala največjo ... No, preverite sami (in zakaj morate tudi vi vrtnariti!) (foto: profimedia) profimedia
3. 6. 2020

Tudi vrtnarjenje je lahko odlična rekreacija za vse starosti in včasih se zgodi, da na vrtu najdete kaj takšnega kot Oprah Winfrey.

Kot del gibanja zlahka štejete tudi vrtnarjenje, saj dobro vpliva na telo, na koncu pa obrodi odlično domačo zelenjavo, ki je v trgovini ne boste našli. Če imate vrt ali ste si ga hoteli omisliti, vam dajemo odlične razloge, da to storite in zakopljete v delo!

Dobre strani vrtnarjenja: 
  • Zniža se nivo stresnega hormona in izboljša se razpoloženje.

  • Znova najdemo stik z življenjem (pomaga celo dementnim ljudem).

  • Delo na vrtu oblikuje telo (ob drugi redni vadbi).

  • Raznovrstna dejavnost spodbuja nastajanje dobrega HDL holesterola (pomaga pri odstranjevanju oblog na žilah in ščiti srce).

  • Nad 50. letom lahko vrtnarjenje pomaga ščititi pred osteoporozo.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Lockdown has not stopped green things from growing. I get a lot of joy from gardening. Anyone else enjoy? #HarvestDay

A post shared by Oprah (@oprah) on

Tudi Oprah je poprijela za motiko in se lotila obdelovanja vrtička, na Instagramu pa se je že pohvalila z zelenjavo, ki jo je pridelala. Zagotovo najbolj izstopa ogromna zeljnata glava, ki jo pokaže v posnetku zgoraj. Zagotavlja, da ni uporabila nikakršnih kemikalij, četudi mnogi temu ne verjamejo. 

Kaj pravite, je možno, da kaj takšnega zraste tudi na vašem vrtu? Morda že to poletje ali jesen, če boste pridno in redno vrtnarili.