25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

10 najdražjih mest na svetu

19. 7. 2014

Lestvico najdražjih mest v letu 2014 (glede na valutna nihanja in inflacijo) je moč najti v najnovejšem poročilu podjetja Mercer. V raziskavo je bilo vključenih kar 211 mest na petih celinah.

Moskva – še lani na 2. mestu, letos pa drastičen padec na 9.
Tudi Švica ostaja med 10 najdražjimi državami na svetu – po višini življenjskih stroškov se uvršča takoj za Norveško. Bern, katerega celotno središče je pod Unescovo zaščito, si je letos prislužil 8. mesto.
Na 7. mesto se je uvrstil Tokio. Za najem stanovanja boste odšteli 2.074 €/m.
Številka 6 pripada Ženevi, centru številnih mednarodnih organizacij, zaradi katerih je mesto tudi dobilo velik mednarodni ugled.
5. mesto – Zürich, najdražje Evropsko mesto in hkrati tudi eno najbogatejših. Od 400.000 prebivalcev jih kar 31 % nima švicarskega državljanstva, mnogi med njimi pa so zaposleni v finančnem in bančnem sektorju.
Singapur se je povzpel na 4. mesto, kljub temu, da je najemnina nižja od najemnine v Londonu (letos se je uvrstil na 12. mesto). Predvsem na račun številnih premožnih ljudi. Pisatelj William Gibson je Singapur poimenoval kar 'Disneyland s smrtno kaznijo'.
3. mesto pripada Hong Kongu, ki je hkrati tudi tretji najpomembnejši finančni center. Za stanovanje je potrebno odšteti več kot 5 000 EUR, za kramljanje ob kavici pa boste odšteli 5 EUR.
2. najdražje mesto je N'Djamena, prestolnica Čada. Na splošno je relativno poceni, uvoženo blago pa vse prej kot to.
Že drugo leto zapored pa se 1. mesta drži Luanda, prestolnica Angole. Kljub temu, da ogromno prebivalstva živi v revščini, je razvoj mesta v razcvetu. K temu lahko prištejemo še visoke uvozne tarife.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri