17 top destinacij za potovanje v letu 2017

17 top destinacij za potovanje v letu 2017 (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2017

Kam potovati v letu 2017? CNN za potovanje predlaga naslednjih 17 krajev.

1. Kanada. Letos mineva 150 let od rojstva Kanade in menda letos ni boljšega kraja za obisk kot Charlottetown na otoku Prince Edward. Tam se je rodil kanadski narod.

2. Bermuda – to otoško čezmorsko ozemlje Združenega kraljestva s samoupravo v Atlantskem oceanu bo letos od maja do junija prvič gostitelj jadralskega tekmovanja America's Cup sailing.

3. Chengdu, Kitajska. Če imate radi pande, potem morate v Chengdu, kjer je baza za velike pande, za turiste pa domačini organizirajo prelepe ture.

4. Malezija letos praznuje 60 let obstoja in domačini z veseljem pričakujejo vsakega turista.

5. Narodni park Katahdin Woods in Waters National Monument je eden novejših v ZDA. Odprt je vse leto.

6. Isaan, Tajska – kompleks templjev Kmerov, ki se dviguje na ostankih vulkana.

7. Butan – pojdite na pohod do impresivnega budističnega samostana Taktsang (Tigrovo gnezdo), ki je neformalni simbol države Butan, kjer menda živijo najbolj srečni ljudje.

8. Ruanda je bila leta 1994 prizorišče grozljivega genocida, no, danes je ena najbolj varnih afriških držav. Močno se trudijo, da bi zaščitili in ohranili gorile, leve in nosoroge, kar jim močno pomaga pri turizmu.

9. Aarhus – drugo največje mesto na Danskem je letos prestolnica kulture. Zgodilo se bo 350 dogodkov.

10. Bordeaux je pogosto označen kot 'biser Akvitanije'. Del njegovega mesta, Port de la Lune, je zaradi svoje arhitekture na UNESCO seznamu svetovne kulturne dediščine.

11. Kolumbija – letos obisk v to zanimivo južnoameriško državo načrtuje papež in zakaj je ne bi obiskali še vi. Posebno zanimiv kraj je Cartagena, ki je pod zaščito Unesca.

12. Zahodna Islandija – stajliš Reykjavik je že dolg na seznamu naj destinacij, no, druge dele države pa turisti šele odkrivajo. Ne spreglejte ledenika Langjökull.

13. Albanija – sončna, poceni in s kilometri plaže je mala država še vedno dobro čuvana skrivnost Sredozemlja, pred katero imamo Slovenci posebej nepotreben predsodek.

14. Jordanija – prestolnica Amman je imenovana za islamsko kulturno prestolnico 2017 in se že nekaj let buhti od islamske kulture in umetnosti.

15. Senegal – odlični valovi in večno poletje. Potrebujete še kaj motivacije, da obiščete to obmorska država v zahodni Afriki.

16. Houston – več kot 10.000 restavracij je iz tega ameriškega mesta naredilo popolno kulinarično destinacijo.

17. Veliki koralni greben – morda je zadnji čas, da odpotujete v Avstralijo in obiščete to naravno čudo sveta. Lani so znanstveniki odkrili, da se koralnemu grebenu zelo slabo piše.