4 ideje za izlet po Sloveniji (ki zagotavljajo pravo zimsko pustolovščino za celo družino)

4 ideje za izlet po Sloveniji (ki zagotavljajo pravo zimsko pustolovščino za celo družino) (foto: Shutterstock) Shutterstock
6. 2. 2019 Promocijsko sporočilo

Slovenijo je mogoče spoznati na tisoč različnih načinov, v vsakem vremenu, med bolj zabavne zagotovo sodijo dogodivščine na snegu in … Spakirajte mularijo in jo za vikend peljite na nepozaben izlet ...

In preverite, kako izgleda, če se na izlet odpravite z novim audijem Q3, družinskim športnim terenskim vozilom, ki ga odlikujejo številni vsestranski talenti.

Nočno sankanje …

Sankanje je zabava za staro in mlado, dovolj je že sosedov hrib ali zasnežena gorska cesta, toda nočno sankanje – to je nekaj posebnega.

IDEJA:

Na Veliki planini za zabavo za celo družino poskrbijo od četrtka do nedelje. Sankanje poteka na urejeni in osvetljeni sankaški progi med 17. in 20. uro, na planino pa vas navdušene sankače odpelje nihalka. Le prej se najavite in pred prihodom preverite obratovanje naprav.

Kaj potrebujete?

  • Sani (ki jih končno potegnete iz zaprašene kleti),
  • topla oblačila oz. smučarske kombinezone,
  • gorniške čevlje (ni nujno, je pa priporočljivo),
  • gamaše (razen, če bi radi imeli čevlje polne snega),
  • smučarska očala in čelado.

Zagotovo boste potrebovali še dodatna oblačila in obutev, za vsak slučaj še en pulover, kakšen prigrizek, toplo pijačo … Verjetno vam je že jasno, da se ne bo končalo tukaj.

Vas skrbi, kam z vso prtljago?

Novi audi Q3 ponuja izdatno udobje in prostorprostornine v prtljažniku je namreč do 675 litrov, skupno pa kar 1.525 litrov, odvisno od položaja zadnje sedežne klopi in naslonjala. Težav s prtljago torej ne bo (niti s tisto nepričakovano, ki se bo znašla v avtu).

Brez skrbi se odpravite tudi po bolj razgibanem terenu.

Pogumni se spustite v snežni raftih in na pležuhih

Raft, ki leti po snegu, lahko preizkusite v Bohinju in na Voglu – vanj se spravite trije in potem vas čaka ura in pol do dve uri nore zabave – pležuh (sedež, ki je pribit na smučko) pa na Pohorju. Zabava ob spustu zagotovljena.

Namig: snežni rafting si lahko privoščite tudi v soju bakel, na Pohorju pa lahko preizkusite še nočno sankanje, krpljanje in se preizkusite v XXL nogometu.

Novi Q3 pa bo poskrbel za pravo udobje na cesti

Novo družinsko športno terensko vozilo namreč mirno kljubuje nepravilnostim na cesti, karakteristike novega modela Q3 pa je s pomočjo sistema za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select mogoče spreminjati tudi glede na vozno situacijo, stanje na cesti in individualne potrebe (na voljo je šest profilov).

Za vse, ki se 'bojite višine' pa še to … Ob pritisku na tipko se aktivira opcijska asistenca za nadzorovani spust, ki na strmih spustih vzdržuje predhodno nastavljeno hitrost.

Za konec pa sprehod v soju polne lune

Sprehod ob polni luni (ali malo manj polni, da je le nebo jasno in svetlo) bo super doživetje, še posebej tam, kjer je narava poskrbela za obilico snega.

Podajte se od Planice do Tamarja, ledeniške doline, ki je priljubljena izletniška točka  vseh letnih časih. Avto pustite v Planici in se podajte po urejeni gozdni pešpoti ali glavni poti, ki je pozimi tudi tekaška proga. Do planinskega doma, ki se nahaja na 1108 metrih nadmorske višine, vam bo vzelo približno 45 minut.

Ker smo ravno pri soju polne lune ... 

Ne moremo mimo napredne tehnologije luči, ki krasijo novi Q3

Žarometa, ki sta elegantno ozka, proti maski vozila pa se še dodatno zožita, sta na voljo v treh različnih izvedbah – vse vključujejo LED-tehnologijo.

Izberete lahko na primer opcijska matrična LED-žarometa Audi. Njihova visoko prilagodljiva porazdelitev svetlobe ne izboljša samo osvetlitve cestišča, temveč poskrbi tudi za več varnosti in udobja.

Navdušeni boste tudi nad novim konceptom upravljanja in prikazov

Koncept upravljanja in prikazov je povsem digitalen.

Tako že serijska oprema z MMI radiem vključuje digitalni kombinirani instrument z 10,25-palčnim zaslonom, ki ga je mogoče upravljati z večfunkcijskim volanom. MMI radio plus je na voljo kot dodatna oprema.

Audi v sklopu opcijske vrhunske opreme ponuja MMI navigacijo plus z dodatnim 10,1-palčnim zaslonom na dotik.

Prikazi se pokažejo na opcijskem 10,25-palčnem virtualnem prikazovalniku Audi, kar omogoča, da so vsi podatki, npr. funkcije sistema MMI, hitrost in število vrtljajev, prikazani v neposrednem vidnem polju, njihov prikaz pa je mogoče prilagoditi individualnim potrebam.

Za edinstveno doživetje zvoka poskrbi opcijski zvočni sistem Bang & Olufsen Premium.

Več preverite na www.audi.si

Značke: Audi izlet